Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Racen op het strand

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Vrije Tijd met de tags , ,

Woensdag 11 juli – Blankenberge. Zon, zee, strand...zij geven ons toch telkens nét dat tikkeltje meer vakantiegevoel. Nochtans behoren we met onze zoon als fervente roller niet tot de enthousiaste strandbezoekers. Het mulle zand weerhoudt ons vaak van een ontspannende strandwandeling.

We waren dus best benieuwd naar deze strandrolstoelbeurs en trokken voor jullie op verkenning.

All-terrain rolstoelen

Vandaag wordt het anders. Dat zien we in één oogopslag. Een hele reeks all-terrain rolstoelen staan er glunderend op ons te wachten. Ze maken het strand voor ons vandaag toegankelijk. Vooral de elektrische rolstoelen met ballonbanden en rupsbanden kennen een groot succes. Geen enkele bezoeker laat iets aan zijn neus voorbijgaan. Alles wordt gretig getest.

Wij testten rolstoelen van volgende firma's uit:

electric outdoor

off the road

Mobility by Olivier

Avontuur ten top

De ene kiest om gewoon te kuieren tussen de schelpjes. De andere gaat voluit voor snelheid en sjeest heen en weer aan de rand van het water. Zelfs de golfbrekers zijn geen obstakel meer. Iedereen blinkt in zijn vel. Wat een beleving!

Op de blauwe loper

Ook de strandmatten van de Franse firma Deschamps liggen er voor ons uitgerold. De Tapisroul is een unieke, duurzame mat die je vlot tot aan de vloedlijn brengt. Wat een verschil met het trek-en sleurwerk dat er anders aan te pas komt. Hopelijk zijn onze kustgemeentes hierover net zo enthousiast als wij. Dan kunnen we binnenkort overal ten volle genieten van het strand en wat afkoeling in zee.

Swingende beats

Na de avontuurlijke rit van mijn zoon swingen we nog even op de meeslepende live muziek en geven een dik applaus voor de show van de rolstoeldansers. Wat verderop langs de zeedijk lonken de terrasjes met hun ijscoupes. Ook aan hen weerstaan we niet. ;-)

Nadien kloppen we het zand uit onze schoenen en trekken we huiswaarts, heel tevreden en helemaal weer opgeladen door deze fantastische ervaringen. Ja, het strand heeft ons duidelijk deugd gedaan!

Is het niet dat wat iedereen wil na een dagje uit aan zee? See you at the beach!

 

 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord