Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

The Budapest Rally: een ritje ten voordele van De Ouders vzw?

Geschreven door Anke Boey op in de categorie Algemeen met de tags , , ,

BR22 Team aircooled 4 NM 2 BUD? Onder deze codenaam vertrokken Jan-Willem en copiloot Bart op 15 juli in Waterloo. Bestemming? Budapest! Met hun Volkswagen kever uit ’75 rijden Jan-Willem en Bart namelijk The Budapest Rally.

We laten Hanne, vrouw van Jan-Willem en mama van Bas en Evert, even aan het woord hier. Zij stelde gerichte vragen aan het rallyduo!

Hanne: Jan-Willem, wat is The Budapest Rally?  

Jan-Willem: Concreet houdt het in dat we op vrijdag 15 juli 2022 aan de Leeuw van Waterloo vertrokken en langs de allermooiste wegen van Europa naar Boedapest rijden. Een rit van zo’n 450 km brengt ons op vrijdag 22 juli 2022 met 2500 km extra op de kilometerteller in Boedapest. 

Hanne: Je reed deze lange rit niet alleen, toch? 

Jan-Willem: Neen, dat klopt. Mijn goeie vriend, Bart Cneudt, is copiloot.  

Hanne: Hoe kwam je erbij om een rally te rijden?  

Jan-Willem: Dat kwam door onze zoon Evert. De afgelopen 8 jaar hebben we in ons gezin, met onze 2 zonen Evert en Bas, een enorme weg afgelegd. Om te laten zien hoe trots ik ben en hoeveel respect ik heb voor Evert wilde ik onze jarenlange figuurlijke weg omzetten in échte kilometers. 

Hanne: Omschrijf die lange weg even, als je wil?

Jan-Willem: Evert wordt 8 jaar op 11 augustus en vlak voor zijn eerste verjaardag werd Evert gediagnosticeerd met de spierziekte nemaline myopathie. Dit is een spierzwakte die bij minder dan 1 per 100 000 pasgeborenen voorkomt. We hebben een enorme weg afgelegd. En dat mogen mensen letterlijk én figuurlijk nemen: we reden het land rond op zoek naar de beste zorgen. We vroegen adviezen van artsen en proffen in verschillende ziekenhuizen. Ook kregen we sociaal en emotioneel heel wat te verduren. Evert is heel veel en heel erg ziek geweest de voorbije jaren, maar hij heeft er zich telkens door gekrabbeld. Zijn sterke wil en zijn doorzetting resulteert in een pittig karakter waar elk van ons een voorbeeld kan aan nemen.  

Hanne: Jullie rijden deze rally dus niet zomaar? 

Jan-Willem: Neen, Evert en ik hebben allebei een passie voor auto’s en moto’s en met mijn deelname aan de Boedapest Rally wil ik graag geld inzamelen voor Spierziekten Vlaanderen vzw. Dit goede doel ligt ons heel na aan het hart want Spierziekten Vlaanderen helpt mensen die geconfronteerd worden met een spierziekte en wil hen ondersteunen op alle mogelijke manieren. 

We hebben ook beslist om een deel van ons ingezamelde sponsorgeld te schenken aan De Ouders vzw. De Ouders vormen een heel waardevol netwerk van zorgouders, voor zorgouders. De vzw is nog jong en kan dus wel wat financiële hulp gebruiken. Het nieuwste project is de spelkoffer ‘Iedereen bijzonder’: we gaan ervan uit dat dit een welkom steuntje in de rug is.  

Hanne: Dat is een heel mooi gebaar voor de goede doelen en daar zijn De Ouders jullie zeker dankbaar voor. Kunnen we jullie avontuur volgen en herbeleven? 

Jan-Willem: Ja, onze voorbereidingen én de rit kunnen gevolgd worden via sociale media. Die verhalen blijven nog even online op Instagram en Facebook. Wie wil kan daar een kijkje nemen. 

Check de Instagram-pagina! >>

of

DE FACEBOOKPAGINA ! >>

En wij van De Ouders vzw vullen uiteraard graag aan met: een dikke proficiat voor jullie prestatie en heel erg bedankt voor jullie inzet voor De Ouders!

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord