Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Tips met ontspannende activiteiten voor jouw bijzonder kind

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Algemeen.

Om jullie een beetje te ondersteunen bij deze moeilijke periode verzamelden we nog een aantal tips van ouders over hoe zij het deze week aanpakten om hun bijzonder kind leuke activiteiten voor te schotelen.

“Ik maakte stap voor stap een weekplanning op met aandacht voor oefenmomentjes en voldoende ontspanning. Een hele klus. Ik zette de planning om in een kalender met pictogrammen voor mijn zoon. Die overlopen we elke ochtend. Zo weet mijn kind perfect wat er komen gaat en hebben we allen minder stress.”

“Een leuke afwisseling is de “you tube kids” app met voorleesverhalen, liedjes en filmpjes. Geen zorgen dat je kind op andere sites geraakt, zonder je medeweten. Als ouder kan je bepalen welke zaken niet bekeken mogen worden.”

“Ik maakte een aftelkalender tot na de paasvakantie en laat er elke dag een stukje afknippen. Al ben ik daar na deze intense week niet meer zeker van. Fingers crossed. Maar voorlopig ziet mijn dochter de terugkerende vraag “ wanneer is het weer school?” visueel beantwoord.

“Ik maakte thuis een snoezelhoekje om rustige momenten in te lassen: kussens, knuffels, relaxerende muziek,boekjes, ....”

“Ik kreeg voldoende aangepast speelgoed dankzij onze thuisbegeleidingsdienst. Ook op de website van Muisje Sensitief vind je heel wat leuke ideetjes van aangepast speelgoed.”

“ Mijn zoon vindt een massage zalig en rustgevend wanneer hij het wat moeilijk heeft. “

“Mijn bijzonder kind heeft problemen met de fijne motoriek. Dankzij deze raamstiften kan hij toch ook een tekening maken. Volledig afwasbaar bovendien 😊. Je vindt meer info hier: http://getestopkinderen.blogspot.com/2016/02/tekenen-op-het-raam-ja-dat-mag.html

Ten slotte vind je ook op de website van Kind en Gezin ‘groeimee.be’ heel wat educatieve informatie en tips over activiteiten die je met je kind in deze periode kan doen.

Hebben jullie zelf nog tips voor ons? Dan horen we het graag via onze Facebookgroep of een mailtje naar info@deouders.be. Uiteraard zijn ook tips van onze professionele lezers meer dan welkom.

Veel liefs ♥

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord