Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Update: uitbreiding en verlenging corona-ouderschapsverlof

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Algemeen met de tags , , ,

Het ouderschapsverlof is verlengd en uitgebreid. Je kan nu ouderschapsverlof nemen tot 30 september 2020. Daarnaast wordt het verlof ook uitgebreid.

Onze verbetervoorstellen

Uit onze online bevraging die we bij de start van het verlof bij jullie organiseerden, bleek dat het verlof niet voor iedereen haalbaar was. We hebben de politici toen op de pijnpunten gewezen.

1/ Als ouder van een kind met een beperking is het belangrijk dat je het verlof ook voltijds kan opnemen indien nodig. Dankzij de wijziging die werd goedgekeurd, zal dit nu dus kunnen voor ouders van kinderen met een beperking en voor alleenstaande ouders. 

2/ Sommigen gaven in onze online poll aan dat het verlof financieel niet haalbaar was. Daarom hebben we er ook voor gepleit dat de uitkering voor onze bijzondere gezinnen verhoogd zou worden. Dit zal nu ook gebeuren. Zowel voor eenoudergezinnen als voor gezinnen van kinderen met een beperking wordt de uitkering verhoogd. Het bedrag wordt verhoogd met 50% ten opzichte van de uitkering van het gewone ouderschapsverlof.

Hier vind je de bedragen terug die je als tegemoetkoming zal ontvangen.

Daar zijn wij met vzw De Ouders uiteraard heel blij om. We hopen dan ook dat jullie dankzij deze nieuwe maatregelen de zorg voor jullie bijzonder kind en jullie job beter zullen kunnen combineren. De RVA heeft het aanvraagdocument T9 en de barema’s corona-ouderschapsverlof aangepast zodat je de verlenging of de uitbreiding kan aanvragen.

Dank je wel alvast voor al wie de online poll heeft ingevuld. Dankzij jullie inbreng konden wij hiermee aan de slag. ♥

Heb je nog vragen? Wil je graag een reactie kwijt? Of wil je vertellen wat het corona zorgverlof voor jou betekent? Stuur dan zeker een mailtje naar info@deouders.be

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord