Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Veilig terug naar school

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Onderwijs met de tags , , , , , , , ,

Het nieuwe schooljaar is gestart met nieuwe draaiboeken en pandemiescenario's. Het doel? Zorgen dat alle kinderen zoveel mogelijk naar school kunnen door voldoende veiligheidsmaatregelen te nemen in de strijd tegen het COVID19-virus. Een overzicht.

Fase Geel, Oranje en Rood

Dit schooljaar wordt gewerkt met kleurcodes die bepalen hoe streng de veiligheidsmaatregelen zijn in de strijd tegen het coronavirus. Maar zelfs bij een heropflakkering van het virus blijft het de bedoeling om leerlingen maximaal naar school te laten gaan.

Per kleurcode bestaat een draaiboek voor alle types onderwijs, van kleuter tot hoger onderwijs. Ook voor het buitengewoon onderwijs. Alle draaiboeken kan je hier bekijken.

Leerlingenvervoer

Om kinderen maximaal naar het buitengewoon onderwijs te laten gaan, is er extra aandacht voor het leerlingenvervoer. Minister van Onderwijs Ben Weyts heeft een akkoord bereikt met De Lijn om 550 extra bussen in te zetten voor het vervoer van kinderen met een beperking. Die extra capaciteit moet het mogelijk maken om ieder kind veilig naar de klas te brengen.

Rest nu nog de vraag of men op zo’n korte tijd voldoende busbegeleiders/sters zal vinden voor deze extra bussen...

Uitgebreide mondmaskerplicht

Elk kind vanaf 12 jaar moet op het openbaar vervoer, dus ook op de schoolbus, een mondmasker dragen. Voor sommige jongeren is dit niet haalbaar. Lees hier wat je kan doen als jouw kind geen mondmasker kan dragen.

 

In september worden nog nieuwe beslissingen genomen die het schooljaar concreter vorm zullen geven. Zodra we hierover meer info hebben, zullen we dit artikel updaten.

Heb je nog vragen over dit schooljaar? Of bedenkingen? Stuur dan zeker een mailtje naar info@deouders.be

 

 

 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord