Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Vernieuwd portaal aanvraag Zorgtoeslag sinds 15 maart 2023

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Algemeen.

Sinds 15 maart 2023 is het portaal voor de aanvraag van de zorgtoeslag vernieuwd. Deze vernieuwing zou meteen ook een verbetering moeten zijn. Voortaan kan je als ouder zien welke vragenlijsten je al hebt opgeladen.  Tot een maand  na de beslissing kan je inloggen in het portaal om de documenten van de lopende aanvraag te bekijken. Nadien gaat je dossier offline. 

Als er later een herziening wordt opgestart, dan zal je terug toegang hebben tot het portaal. De documenten van een vorige aanvraag zijn dan helaas niet meer beschikbaar. Het is de bedoeling om dit in de toekomst wel mogelijk te maken. Maar wij raden alvast aan om alle documenten te bewaren die je hebt ingevuld en hebt opgeladen.  

 

DOWNLOAD JOUW INGEVULDE VRAGENLIJSTEN 

Nadat je het psychosociaal inlichtingenformulier hebt ingediend, kan je het volledig document downloaden en opslaan op jouw pc. Dit opgeladen inlichtingenformulier kan je bij een herziening opnieuw bekijken. Zo kan je duidelijk de evolutie omschrijven van je kind bij een volgende aanvraag ten opzichte van de vorige aanvraag die je hebt gedaan. 

 

Medisch inlichtingenformulier 

Stel dat jouw arts zelf nog niet in het portaal van Kind en Gezin kan en dus het medisch inlichtingenformulier niet via die weg kan opladen, dan kan je dat voortaan als ouder ook zelf doen.  

Documenten die via deze weg worden bezorgd, worden eerst ook inhoudelijk nagelezen door een medewerker. Pas wanneer dit is gebeurd, zal je op de hoofdpagina zien staan dat het document is ontvangen. Eerder niet. 

 

Wil je zien hoe je jouw aanvraagformulier moet invullen? 

Bekijk dan zeker volgende video. In deze video legt Elke van team Zoë je uit hoe je stap voor stap aan je aanvraag moet beginnen.

 

Dan nog dit 

Mensen vragen ons ook of hun kind met ASS nu dankzij de clusterprocedure automatisch recht heeft op de zorgtoeslag. Vanuit team Zoë wil men nog eens verduidelijken dat de diagnose ASS niet per definitie betekent dat je ook recht hebt op de zorgtoeslag. Dat hangt van verschillende factoren af waaronder de noodzakelijke therapieën. Uiteraard is de kans reëel dat je kind hier recht op heeft maar je mag daar niet automatisch van uitgaan. Een volledig ingevuld dossier met bijhorende vragenlijsten die de extra zorgnood aantonen, is nog altijd noodzakelijk. 

 

Nog vragen? Stuur een mailtje naar info@deouders.be 

 

 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord