Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

VIVES-studenten enthousiast aan de slag

Geschreven door Sofie Jacobs op in de categorie Getuigenis.

Ook dit jaar weer sloegen vzw De Ouders en de Vives Hogeschool uit Brugge de handen in elkaar om stages aan te bieden voor hun studenten ergotherapie. Door corona dit keer niet bij gezinsactiviteiten. Maar wel in de gezinnen zelf. Voor de studenten een waardevolle stage van 25 uur, voor de ouders en assistenten van kinderen met een beperking 25 uur lang een leuke afwisseling en extra hulp. Zeker in coronatijd.

Heel wat gezinnen uit de regio Oost- en West-Vlaanderen gingen in op deze oproep, wat resulteerde in vele leuke activiteiten. Dat konden jullie zeker en vast al zien aan de vele leuke foto’s op onze FB-groep De Ouders ‘mijn kind, bijzonder kind.’ Sommige stagiairs sloegen aan het knutselen met de kinderen, nog anderen haalden hun kookkunsten boven of trokken eropuit in de natuur. Benieuwd naar de reacties? We gingen langs bij een ouder en een stagiair om te horen wat zij ervan vonden. 

"We hebben nu al afgesproken dat we contact gaan houden"

Roselien, mama van Kumba (15): 

"Het afgelopen jaar is Corona heel bepalend en vooral beperkend geweest voor onze sociale contacten. Kumba en ik zijn heel sociaal en ineens viel dat weg. Daarom waren we vooral blij dat we eindelijk eens een nieuw gezicht zagen. Maar Irm is ook gewoon een fantastische stagiaire. Ze is heel geïnteresseerd, zorgzaam en stipt. Ook de klik met Kumba was er meteen. De afspraak was dat Irm een aantal activiteiten buitenshuis zou doen met Kumba. Zo zijn de meisjes 2 weekends met het openbaar vervoer naar het centrum van Gent gegaan. Ik had vooraf timeslots gereserveerd in een aantal winkels en de rest liet ik aan hen over. Aangezien Irm Gent niet zo goed kende, gaf het Kumba echt een boost dat zij de weg mocht tonen naar haar favoriete winkels.
Vorig weekend waren we aan zee. Irm is speciaal langsgekomen en zij en Kumba zijn dan een namiddag op de go-cart gaan rijden. Ze hebben nog schelpjes gezocht op het strand en een ijsje gegeten. Daarna hebben de 2 nog gezellig samen zitten knutselen. 
Kumba en ik vonden dit alvast een geweldige ervaring, en ik vermoed Irm ook, want we hebben ondertussen al afgesproken om ook na de stage contact te houden."

"Fijn om eindelijk een keer echt aan de slag te gaan! Ik heb al zoveel bijgeleerd!"

Stine, eerstejaars studente ergotherapie, doet haar stage bij een gezin in Brugge. Dit is hoe zij haar stage ervaart: 

"Ik doe mijn stage met nog een medestudent. In het gezin waar we stagelopen zijn er 4 kinderen met een beperking. De eerste keer zijn we samen op bezoek gegaan om kennis te maken. De ouders waren heel goed voorbereid en we kregen een uitgebreide beschrijving van de kinderen en hun specifieke beperkingen en karaktereigenschappen. Vanaf dan gingen we om beurten langs bij het gezin en namen we telkens 1 van de kinderen mee op uitstap. Zo zijn we naar de speeltuin geweest, een ijsje gaan kopen en hebben we gewandeld. 
Ik vond het vooral fijn dat ik er eindelijk een keer echt in kon vliegen. Mijn vorige stage was een kijkstage en dat is toch anders. Nu mocht ik zelf dingen doen en heb ik veel meer bijgeleerd."

Wil je graag zelf eens gastgezin zijn voor een stagiair, hou dan zeker de website en sociale media van De Ouders in de gaten. Deze samenwerking met de Vives Hogeschool was vooral voor de regio's Oost- en West-Vlaanderen. In de toekomst volgen er zeker nog meer initiatieven met andere Hogescholen in de andere provincies! 

Een warme dankjewel aan onze stagiairs van de Vives Hogeschool! Dankzij jullie werd het toch een bijzondere paaspauze.
 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord