Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Vlaanderen, bijzonder vakantieland

Geschreven door Anke Boey op in de categorie Vrije Tijd met de tags , , , ,

Toerisme Vlaanderen heeft al heel wat werk verricht om het voor iedereen fijn reizen te maken in Vlaanderen en Brussel. Om jullie te inspireren, tonen we welke aangepaste informatie zij aanbieden. 

De organisatie zet in op verschillende aspecten van toerisme en focust daarbij op toegankelijkheid als kwaliteitsfactor. Dat betekent dat zij enkel een kwaliteitslabel uitreiken aan wie oog heeft voor toegankelijkheid van logies en infrastructuur. Hun A-label geeft aan dat je met hulp van de locatie gebruik kan maken, hun A+ -label garandeert dat je op de locatie zelfstandig kan genieten.  

Toerisme Vlaanderen werkt met de toeristische sector naar de labels toe en zet in op sensibilisering en coaching. Ze informeren de mensen die ‘toerisme’ aanbieden zoals verhuurders, horeca en cultuurhuizen. Maar ze brengen de informatie ook naar de gebruikers, de toeristen. Op hun website vind je heel wat nuttige links.  

Klik je op ‘plan je trip’, dan kan je aan de hand van een paar zoektermen snel zien waar je terechtkan voor een toegankelijke camping, een museum of een smakelijke tussenstop.  

Zoek een verblijf’ helpt je op weg om een drempelvrij hotel te vinden of een vakantiehuis met assistentie. Je kan filteren op bestemming en je kan aanduiden met welke handicap of zorgnood er rekening moet gehouden worden. Bovendien kan je meteen op zoek naar de assistentie die jij op vakantie nodig hebt.  

Ben je op zoek naar toegankelijke activiteiten op de plek van je bestemming? Weet je bijvoorbeeld graag waar je makkelijk kan fietsen met een tribike of waar je kan wandelen met een rolstoel? Check dan even ‘Wat te doen’. Een bepaalde regio beleven, een bezoek plannen, iets eten en drinken, shoppen? Er is extra informatie voorhanden om in goede omstandigheden te kunnen genieten. Je kan ook nagaan welk festival je kan bezoeken. Inter staat in dat geval ook voor je klaar.  

Wil je ergens geraken, dan heb je ook vervoer nodig: (rolstoel)taxi, bus, tram, aangepaste auto of motorhome? Bekijk wat voor jou handig is voor je uitstap onder de knop ‘transport’.  

Er is een rubriek ‘reisverhalen en tips’ en wellicht nog handiger, een pagina met specifieke brochures. Vind logies en uitstappen gebundeld op jouw maat: rolstoeltoegankelijk of voor personen met een visuele beperking? Zelf organiseren of een georganiseerde reis? Wandelen of fietsen? Snuister er op los en download naar hartenlust. Wie de brochures graag per post ontvangt kan ze aanvragen.  

Je hoeft niet ver te gaan om er tussenuit te zijn, zoveel is duidelijk. Wil je de laatste nieuwtjes volgen in Vlaanderen, bijzonder vakantieland? Check Facebook

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord