Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Vrijwilliger in de spotlight: Huguette

Geschreven door Gudrun Blieck op in de categorie Algemeen met de tags , , , , , ,

Huguette is vaste vrijwilliger bij De Ouders en heeft ook voor De Warmste Week nog niet stilgezeten. Haar vrienden en familie waren eind oktober uitgenodigd op een heerlijke wijndegustatie. Ze doet met een groepje sportievelingen binnenkort mee aan De Warmathon in Antwerpen. En ondertussen verkoopt ze met een groep vriendinnen ook nog zelfgemaakte lavendelzakjes en gsm-hoesjes. Jawadde! 

Met andere ouders praten is zeer belangrijk.

- Huguette

 

Kort kennismaken met vrijwilliger Huguette

Ik ben Huguette, mama van Jarrick (28) en Cedric (26), twee bijzondere jongens. Jarrick en zijn broer Cedric hebben een verstandelijke beperking. Ze hebben allebei het Masa-syndroom, een genetische aandoening.

We hebben samen al een lange weg afgelegd en die verliep niet altijd even vlot. Ze zijn naar het buitengewoon onderwijs geweest. Nu gaan de jongens enkele dagen per week naar een dagcentrum en enkele dagen naar een dorpsgemeenschap. Daar werken ze op de boerderij, in de tuin ... Ze genieten er vooral van om buiten te werken. Ze gaan ook graag naar fuiven, genieten van muziek en hun vrienden.

 

Ik schreef een brief aan de buurt om mijn zonen voor te stellen

Toen de jongens nog klein waren, wilden ze graag in de wijk gaan spelen. Ik heb toen een brief geschreven aan de hele wijk, om mijn zonen voor te stellen.

Aan het uiterlijk van mijn zonen zie je niks en de mensen reageerden soms bezorgd als ze voor hun huis blaadjes aan het oprapen waren. Ik heb heel vriendelijke reacties op die brief gekregen.

En zo breidde hun wereld ook weer wat uit. Cedric werd socialer, hij begon overal een babbeltje te doen. Hij heeft er echte vrienden gemaakt.

 

mijn gouden tips?

Ik raad andere ouders aan om zoveel mogelijk info in te winnen, want je moet het toch veel zelf doen. En met andere ouders praten is ook zeer belangrijk. Zo krijg je informatie en blijf je op de hoogte.

In de lagere school bijvoorbeeld kregen we een flyer over een turnkring voor verstandelijk beperkte kinderen. Daar heb ik hen ingeschreven. Terwijl de kinderen aan het turnen waren gingen de mama's en papa's iets drinken in de buurt. Tijdens deze momenten vertelden we over onze kroost en gaven we info aan elkaar door. Zo hadden we steun aan elkaar en konden we elkaar helpen. 

 

Bedankt voor je enthousiasme en je hartverwarmende inzet, Huguette!

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord