Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

European Disability Card

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Algemeen met de tags ,

Nu de vaccinatiecampagne op volle snelheid geraakt, kunnen we stilaan beginnen uitkijken naar uitstapjes met het hele gezin. Heb jij al de gratis European Disability Card aangevraagd voor je bijzondere zoon of dochter? Deze kaart wil de toegankelijkheid en inclusie van mensen met een handicap bevorderen op het vlak van cultuur, sport en vrije tijd.  

De Europese handicapkaart of European Disability Card (EDC) geldt als bewijs dat je kind erkend is als een persoon met een handicap. Deze kaart vergemakkelijkt het bezoek van jouw gezin aan een museum, pretpark, of toeristische verblijf. Soms geeft de kaart een mooie korting, in andere gevallen mag je een beroep doen op gespecialiseerde gidsen of aangepaste assistentie.

Wie kan de kaart aanvragen?

Als je door het VAPH erkend bent als persoon met een handicap, dan kan je de kaart aanvragen via mijnvaph.be

Waar kan ik de kaart gebruiken?

De kaart is geldig in 8 Europese landen: België, Cyprus, Estland, Finland, Italië, Malta, Slovenië en Roemenië.

In België zijn er honderden organisaties die aan het project deelnemen. Soms krijg je een korting, of een voorbehouden plaats, of hoe je niet in de rij aan te schuiven. Bekijk hier het  overzicht voor België: waar krijg ik korting?

Meer weten? 

Op de website European Disability Card vind je meer info over het project en alle partners

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord