Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Webshop Muisje Sensitief

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Hulpmiddelen met de tags , ,

Hoi Eline, vanwaar het idee om te starten met jullie project Muisje sensitief?

Ik ben 4 jaar geleden gestart met Muisje Sensitief omdat ik een dochter heb met autisme. Daarnaast is zij uitzonderlijk hoogbegaafd en overgevoelig voor heel veel prikkels. In Europa vonden we nauwelijks hulpmiddelen voor jonge kinderen. In Amerika bleek er wel veel aanbod te zijn. Nadat we een aantal producten hadden besteld uit Amerika, bleek dat ik veel artikelen ook zelf kon maken (laten maken). Daar bleek erg veel vraag naar te zijn bij andere ouders. Zo is de winkel begonnen.

Wie koos jullie mooie naam ‘Muisje Sensitief’?

De naam muisje sensitief heeft mijn dochtertje bedacht, inmiddels heb ik 3 dochters (mijn 3 muisketiers 😊 ) en willen we vooral de nadruk leggen op de sensitieve kant. De ervaring van prikkels die elk kind op een andere manier meemaakt, of ze nou autisme, hoogsensitief of een sensorisch prikkelverwerkingsprobleem hebben. Die overlap is overal.

Waarin onderscheiden jullie zich van andere websites met aangepast spel- en educatief materiaal?

Inmiddels produceren we veel producten zelf en buigen we op onze eigen ervaringen. We luisteren ook vooral naar wat de kinderen nodig hebben. Hun hulpvraag is vaak heel anders dan wat ouders en hulpverleners denken. We werken met een grote groep kinderen nauw samen om onze artikelen te testen en te ontwikkelen. Zo zorgen we dat we de beste hulpmiddelen voor een degelijke prijs kunnen bieden. De hulpmiddelen die we verkopen zijn voornamelijk bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd. We merken echter dat ook therapeuten en scholen veel bij ons bestellen.

De spullen die wij verkopen zijn door ons geselecteerd. We verkopen alleen artikelen waar we zelf achter staan. Het product moet werken én een doel hebben. Daarnaast hebben we gemerkt dat veel producten die verkocht worden veel goedkoper konden. Daarom zijn we die dus zelf gaan produceren en ontwikkelen. Zo kunnen we de prijzen laag houden én verkopen we artikelen die niemand anders heeft.

Krijgen jullie soms tips van ouders?

Ja, heel vaak. Net omdat we veel samenwerken met ouders en therapeuten kunnen we beter de juiste artikelen ontwikkelen. Vaak laten we onze nieuwe producten door ouders testen voor we ze gaan verkopen. De tips en adviezen die ouders geven zijn de beste die wij kunnen ontvangen. Als ouder heb je toch de betere trucjes die goed werken!

Ons Blijboek is een mooi voorbeeld van samenwerken met ouders, hierin hebben we elk gevoel en emotie een “gezicht” gegeven. Veel kinderen weten vaak wel wat een emotie is, maar wat ze er nou precies mee kunnen, dat weten ze niet. Ook merkten we dat veel kinderen (en ouders)die al jaren in de hulpverlening zitten, slecht over zichzelf gaan denken. Bij elke therapeut moet je vertellen wat je niet kan. Het blij boek speelt daarop in, het geeft niet alleen uitleg over gevoel en emotie. Het geeft ook een mooi beeld van wat een kind wél kan.

Het boek “mijn zus heeft autisme” is net uit. Deze is gebaseerd op de poppetjes uit het blij boek. Dit boek is geschreven door mij en mijn twee oudste dochters. Autisme hebben en gevoelig zijn voor prikkels heeft namelijk invloed op het hele gezin. Hoe ga je daar mee om? Hoe is het om een zus met autisme te hebben? Allemaal vragen waarop we een antwoord trachten te geven. Samen hebben we alles uitgezocht, getekend en opgeschreven. Een bijzonder project dat enthousiast is ontvangen. We zijn al bezig met het volgende boek!

De poppetjes zijn zo goed ontvangen dat we daar in de toekomst veel meer mee gaan doen. De verwerking van prikkels, emoties en gevoel vormen bij autisme, add, hoogsensitiviteit een ontzettend belangrijk onderdeel. Daarom gaan we hierop de focus leggen. Zo leren kinderen niet alleen omgaan met gevoelens en emoties bij anderen, maar ook bij zichzelf.

Benieuwd naar wat Muisje Sensitief allemaal aanbiedt? Klik dan hier. Heb je al ervaringen met producten van Muisje Sensitief? Deel ze dan met ons op ons oudernetwerk. Surf naar onze gesloten Facebookgroep en word lid.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord