Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Wendelien in Finca Corasol

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Reizen met de tags ,

We starten onze reeks met een zalig vakantieverblijf onder de Spaanse zon.

Ben je avontuurlijk aangelegd? Hou je van de rust op het platteland? Wil je zeker zijn van zonneschijn? Dan is Finca Corasol beslist iets voor jou.

Op een goed half uur rijden van de luchthaven van Málaga ligt het stadje Alhaurín El Grande op de flanken van een heuvel. De finca ligt eventjes buiten het dorp. Een smal, kronkelend en hobbelig weggetje leidt je na enkele kilometers opwaarts naar de gezellige finca.

Bij aankomst wachten Bert en Veerle ons al op. Ze leiden ons graag rond in hun aangepast vakantieverblijf. De finca bestaat uit 4 gastenkamers van 2 personen. Twee ervan kunnen zelfs worden omgetoverd tot een familiekamer voor 4 personen. Elke ruime kamer beschikt over een aangepaste badkamer. Heb je hulpmiddelen nodig zoals een tillift, een hoog-laag bed, een alterneringsmatras, een douchestoel,…? Geen probleem. Alles is voor handen in Finca Corasol. Bert en Veerle, twee verplegers, helpen je ook graag bij de verpleegkundige zorgen. Hiervoor hanteren ze vaste tarieven. Aan het einde van je verblijf wordt een factuur opgemaakt die je indient bij jouw ziekenfonds. Zo recupereer je nog een deel van de extra kosten. Voor 10 euro per dag zorgen Bert en Veerle voor inspuitingen en wondverzorging. Voor 25 euro per dag helpen ze jou met twee verzorgingen gedurende de dag (ochtend en avondverzorging).

Op het terras en in het zwembad is het heerlijk vertoeven. Dankzij een tillift is zelfs het zwembad toegankelijk. ’s Ochtends wacht je een lekker ontbijtbuffet. Wil je ook ’s avonds in de bed en breakfast blijven eten? Dat kan. Er wordt drie maal per week voor de gasten gekookt. De andere dagen mag je er zelf in de gemeenschappelijk keuken kokerellen.

Geniet je graag van de rust en de natuur? Dan kan je perfect een aantal dagen in Finca Corasol vertoeven. Heb je het graag iets avontuurlijker en trek je er graag op uit? Ook dat kan. Houd er wel rekening mee dat je in een heuvelachtige streek vertoeft.

Verken je de streek zelf met een aangepaste wagen? Dat kan. Je vindt voldoende aangepaste huurwagens vanaf de luchthaven van Málaga. Zie je het niet meteen zitten om zelf met de wagen rond te rijden? Bert haalt je met hun aangepaste wagen op aan de luchthaven. Ook wanneer je in het stadje Alhaurín iets wil gaan eten, zijn Bert en Veerle steeds bereid om je er met hun aangepaste wagen heen te brengen.

Verleng je je verblijf in Finca Corasol graag met een stadsbezoek aan Málaga en/of een paar daagjes strandvakantie aan de Costa del Sol? Lees dan zeker onze volgende nieuwsbrief met meer aangepaste vakantieverblijven in het zonnige Spanje.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord