Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Week van de Groeilamp: Radio Expoo met mama Kelly

Geschreven door Sofie Jacobs op in de categorie Algemeen met de tags , , ,

De Week van de Opvoeding kreeg dit jaar een nieuw jasje. De jaarlijkse campagne van Expoo, het Expertisecentrum voor Opvoedingsondersteuning, heet vanaf nu de 'Week van de Groeilamp'. Want het gaat ook al lang niet meer over 'opvoeden' alleen. De jaarlijkse campagne wil mensen laten nadenken over hoe je een omgeving creëert waarin het goed is voor kinderen en jongeren te groeien. Daar speelt opvoeding een centrale rol in, maar het gaat nog om zoveel meer. Het gaat ook om letterlijk en figuurlijk ruimte maken om te groeien. Ook ouders en andere opvoeders groeien in hun rol. Het is een proces, met topdagen en dagen dat het wat minder gaat. Met een krachtig symbool dus: de groeilamp. 

Mama Kelly aan het woord

Groeien was ook de insteek van Radio Expoo tijdens de campagneweek. Vrijdag 21 mei ontving presentatrice Annelies Bergmans samen met de meter en peter van de campagne, Nina Mouton (o.a. van Mild Ouderschap) en Wim Schotsmans (van Vaderklap), ouders die kwamen vertellen over hun ‘groeimoment’.

Kelly, mama van Fons en lid van onze vzw De Ouders, vertelde over de uitdagingen die zij en haar gezin elke dag opnieuw aangaan zodat Fons, zoals andere kinderen, gewoon naar school kan gaan. De juiste ondersteuning zoeken en vinden is daarbij cruciaal. Maar ook hoe je omgaat met het groeiend besef bij je kind dat het anders is. En hoe ondersteuning ook daar een heel belangrijke rol speelt.

Herbeluister hier de hele uitzending. Het fragment met mama Kelly start vanaf 48 min. 45 sec.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord