Verbindt ouders van kinderen met een beperking

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Wendelien op intake bij TRAINM

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Hulpmiddelen met de tags , ,

Hoe verloopt een intakeprocedure bij TRAINM?

Patiënten met een neurologische aandoening kunnen bij ons terecht om een proefsessie met de robotica te doen. Deze sessie duurt in totaal 45 minuten waarbij de patiënt zijn eerste ervaring met de robots kan meemaken. Na deze sessie is er nog een bespreking over het behandelingsplan en de prijzen. Wanneer de patiënt beslist om bij ons te komen revalideren, krijgt deze een volledige evaluatie.

Is een voorschrift noodzakelijk om TRAINM te kunnen volgen?

Een voorschrift is niet noodzakelijk, maar de patiënt moet wel de regels van het RIZIV volgen om een deel van de kosten voor de therapeut terugbetaald te krijgen. Helaas wordt het gebruik van de robotica niet vergoed.

Wat is de duur en de frequentie van de behandeling?

Elk behandelingsplan wordt opgesteld volgens de specifieke noden van de patiënt. Er is geen minimum of maximum aan sessies. Onze patiënten komen gemiddeld 2 à 3 keer per week. Sommige komen ook 1 keer per week en met bepaalde periodes vaker.

En de kostprijs voor de patiënt?

De standaardprijs voor een uur robotische therapie bedraagt 120 euro. Wanneer patiënten minimum 96 uren bij TRAINM revalideren, dan komt het op 90 euro per uur.

Bij welke aandoeningen boeken jullie mooie resultaten?

Wat kinderen en jongeren betreft, behandelen we vooral cerebrale parese, dwarslaesie, een hersenontsteking of een hersenletsel na een verkeersongeval of een ander ongeluk. Wij behandelen ook patiënten met weinig voorkomende syndromen.  We zien dat de kracht, beweging, coördinatie verbetert, de spasticiteit vermindert en er zijn veel secundaire effecten zoals betere doorbloeding, botdichtheid, longen, oprichting. Welke resultaten de kinderen behalen, hangt natuurlijk af van patiënt tot patiënt.

Zijn er ook tegenindicaties waardoor TRAINM bij sommige kinderen niet mag worden toegepast?

De staprobots kunnen best niet gebruikt worden bij mensen met extreme osteoporose.

Reageren de kids positief? Hoe maken jullie de sessies zo aangenaam mogelijk voor hen?

Onze robotica zijn game-gebaseerd wat de interesse en de motivatie kan prikkelen van de kinderen. Bijna alle kinderen die naar TRAINM komen realiseren niet echt dat zij met therapie bezig zijn omdat ze het associëren met iets leuks. Daarnaast bevindt TRAINM zich in een groot herenhuis met luchters en een aangenaam interieur met leuke muziek. Daardoor voelen de patiënten niet alsof ze in een medische omgeving zijn.

Hebben jullie de ambitie om ook uit te breiden met een vestiging elders in Vlaanderen om de afstanden voor de patiënt te verkleinen?

Zeker en vast. We zijn nog maar een jaar open en worden veel bevraagd. Daarom zijn wij van plan om verschillende centra in België maar ook in andere Europese landen te openen in de komende jaren.

Zin in meer info of een intake? Hier kan je contact opnemen met TRAINM.

 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord