Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Zie ginds komt de stoomboot...

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Vrije Tijd met de tags , , ,

Nu de Sint weer in het land is, begint voor alle ouders de lange zoektocht naar geschikte geschenkjes. Meer nog dan andere ouders gaan ouders van bijzondere kinderen verwoed op zoek naar het meest geschikte speelgoed voor hun kind. Alleen is dat vaak niet zo eenvoudig te vinden. Daarom riepen een aantal ouders de hulp in van de andere ouders op onze gesloten Facebookgroep De Ouders ‘mijn kind, bijzonder kind’.

Hieronder vind je een aantal suggesties die binnenkwamen van firma’s waar je leuk, stevig, aangepast speelgoed kan vinden. Uiteraard zullen er nog veel meer mogelijkheden bestaan. Ken je zelf een toffe winkel of online shop waar je aangepast speelgoed vindt? Laat het ons dan zeker weten via info@deouders.be.

Sommige ouders vragen zich ook af of hun kindje met een zware beperking wel begrijpt wie Sinterklaas is? Toch probeert bijna elke ouder op zijn/haar manier iets te doen rond Sinterklaas. Zo laten verschillende ouders de Sint aan huis komen zodat de Sint net wat meer tijd kan nemen en het bezoekje volledig op maat van het bijzonder gezin is. En als je twijfelt of je kind er iets aan heeft? Dan is het het gokje wel waard zoals deze mama ons zo mooi schreef:

“De eerste keer hebben wij Sinterklaas gezet omdat het nu eenmaal Sinterklaas was. Wij dachten dat onze dochter dit niet zou beseffen. Reageerde nauwelijks. Na haar middagdutje kwamen we de living in en meteen draaide ze haar hoofdje om naar de tafel te kijken waar 's morgens haar speelgoed stond. Het stond er nog. En ze lachte. Sindsdien doen wij aan alles mee. “

Dit zijn alvast leuke firma’s/merken die net iets anders aanbieden dan de courante winkels en waar je dus op zoek kan gaan naar een passend Sinterklaas- of kerstgeschenk.

Per Sempre toys

Per Sempre toys is een Nederlandse speelgoedleverancier met een aparte rubriek voor speciale kinderen. Zo vind je er aangepast speelgoed voor kinderen met autisme of ADHD, maar ook voor kinderen met een visuele, motorische en auditieve problematiek. Interessant is ook dat ze een outlet hoekje hebben waar je soms toffe koopjes kan doen.

 

Hageland

Hageland is een gespecialiseerde leverancier aan kinderdagverblijven, scholen en naschoolse kinderopvang. Het uitgebreid gamma gaat van creatieve- en didactische materialen en originele speelhoeken tot groot spelmateriaal en meubilair. Maar ook allerhande speelgoed en toebehoren voor de allerkleinsten maakt een belangrijk deel uit van het aanbod.

 

Fagus

Fagus is een Duits speelgoedbedrijf van houten speelgoed. In de werkplaats werken mensen met een beperking. Er wordt met enthousiasme en plezier gewerkt aan speelgoed van de hoogste kwaliteit.

 

Haba

Haba is een producent van stevig, vaak houten speelgoed.

Ook Haba heeft een outlethoekje.

 

Muisje Sensitief

Deze webshop blijft één van onze favorieten dankzij hun groot aanbod aan aangepast spelmateriaal.

 

Bijzondere speelgoedwinkels vind je o.a. hier

In den olifant

Antwerpen

Krokodil

Krokodil speelgoedwinkels vind je in Brugge, Kasterlee of Schilde. Ook in het Nederlandse Haarlem is er een winkel.

De Speelvogel vind je in Deinze en Aalst

De speelvogel is een winkel voor houten, verantwoord en leuk speelgoed.

 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord