Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

3 gelukkige winnaars van een gratis midweek met het hele gezin

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Vrije Tijd met de tags , ,

Na onze oproep in onze Facebookgroep kropen jullie massaal in jullie pen om te vertellen waarom jullie deze gratis midweek zo hard verdienen. Maar liefst 25 mailtjes vulden op 2 dagen onze mailbox. Allemaal van gezinnen die deze vakantie dubbel en dik verdienen. Jammer genoeg kunnen we maar 3 gezinnen gelukkig maken. 

Vzw Kompaan richtte zich bij de selectie op de nood van het gezin, de leeftijd van de kinderen, de diagnoses en de mogelijkheden van de kinderen. Daarnaast keken ze ook naar de samenstelling van het gezin om tot een homogene groep te komen. Bovendien heeft vzw Kompaan rekening gehouden met hun twee vrijwilligers. Die hebben beiden ervaring in het begeleiden van kinderen/jongeren met een mentale beperking en/of ASS.  

Op basis van deze oefening en het activiteitenprogramma selecteerden ze voor deze vakantie gezinnen van kinderen met ASS, ADHD en/of een ontwikkelingsstoornis.  

De winnaars van een gratis midweek vakantie in Vaya Mundo in Houffalize zijn: 

  • Het gezin van Romina Van Rie 
  • Het gezin van Salina De Meyer 
  • Het gezin van Kurt Spruyt 

Na deze testvakantie komt er een uitvoerige evaluatie om de verdere uitrol van het project Bijzonder genieten te garanderen. Hiervoor zitten we in het najaar weer samen met Toerisme Vlaanderen. In de verdere uitrol focussen we ons op een divers doelpubliek waardoor ook andere types beperking in aanmerking komen. Vzw Kompaan en vzw De Ouders houden jullie gegevens daarom graag bij, zodat we jullie in de toekomst rechtstreeks kunnen contacteren.  

We wensen iedereen en de winnaars in het bijzonder een hele fijne, ontspannende vakantie! 

 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord