Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Balans van een bijzonder werkjaar

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Algemeen met de tags , , ,

Een zalig zomerse dag. Een gezellige fotoshoot. Een inspirerende outdoor werkplek. Het ideale kader voor een beknopte terugblik op ons werkjaar. 

Dit jaar was zo mogelijk nog drukker dan de andere jaren. We werkten niet alleen online, maar mochten elkaar voor het eerst na twee coronajaren weer live ontmoeten. En daar maakten we gretig gebruik van.  

EEN OVERZICHT

 • Onze eerste live afspraak was de Kangoeroebeurs in Waregem waar we jullie talrijk konden ontmoeten, warme gesprekken voerden en jullie een koffiemok konden aanbieden met een inspirerende spreuk. 
 • In mei stapten vele bijzondere gezinnen mee tijdens de Wandel3daagse in Deinze. We genoten er van de leuke babbels, het prachtige lentezonnetje en het mooie kader. De vele wandelaars sponsorden met deze tocht onze werking: bedankt!  
 • Op Vaderdag organiseerden we op 5 locaties onze gezinsdag in samenwerking met Sailability. Het was een stralende dag vol gelukkige gezichten na de sportieve zeiltochten. 
 • Diezelfde dag waren we ook met een sportief team op de baan om mee te lopen met de Axi2Axi.run. Deze actie bracht een mooie som op voor onze werking. Dank je wel! 
 • En tussenin ontmoetten we heel wat ouders in de verschillende werkgroepjes van De Ouders. We brainstormen over hoe het anders kan in de toekomst. Beter kan. Hoe we elkaar als zorgouders nog meer kunnen helpen zodat we er niet alleen voor staan.  
 • In putje winter kregen we ook goed nieuws! De Warmste Week selecteerde onze inclusieve spelkoffer ‘Iedereen bijzonder’ als één van hun 100 projecten. Met onze koffer willen we een belevingsspel maken voor kinderen met en zonder handicap zodat ze elkaars talenten leren ontdekken en samen leren spelen. Onze werkgroep met mama’s en papa’s zet heel enthousiast haar schouders onder het project. 
 • Uiteraard bleef onze gewone werking ook doorlopen. Zo beantwoordden we dagelijks jullie vragen, gingen we aan de slag met jullie tips, brachten we die tips in onze nieuwsbrief en gaven we maandelijks ook boeiende webinars rond heel diverse thema’s. 
 • Samen met 5 andere organisaties bouwden we dit werkjaar verder het cliëntenforum uit. Een plek waar we met verschillende gebruikersorganisaties uit de sector Opgroeien verbetervoorstellen lanceren richting het beleid. 
 • We schoven ook weer aan verschillende beleidstafels aan. Vooral rond de zorgtoeslag gingen we aan de slag. Niet alleen om suggesties te doen rond de nieuwe digitale procedure, maar ook rond de lange wachttijden. Daarnaast gaven we in verschillende strategische cirkels ook onze input rond de inspiratienota ‘Vroeg en Nabij’. 
 • We zetelden in de jury rond de respijtzorgprojecten van de Koning Boudewijnstichting. We konden 8 mooie respijtzorgprojecten selecteren die dit jaar steun krijgen om hun werking uit te breiden. 
 • Als kers op de taart organiseerden we op een zalig zomerse dag een gezellige fotoshoot. We genoten van de blije gezichtjes van de kinderen, van de warme gesprekken met de gezinnen en van de prachtige locatie in het Gentse Rozebroekenpark. Dat worden vast en zeker supermooie foto’s. 
 • Binnenkort vertrekken een aantal van onze gezinnen op vakantie dankzij het proefproject ‘Bijzonder genieten’ in samenwerking met vzw Kompaan. Daar vertellen we jullie in een volgende nieuwsbrief meer over want we willen dit project in de toekomst graag verder uitbreiden. 

WIJ GAAN ER EVEN TUSSENUIT

Wij gaan er nu zelf ook eventjes tussenuit maar horen, lezen en zien elkaar heel graag terug begin augustus. Tot half augustus zijn we beperkt bereikbaar. We hopen oprecht dat jullie tijdens de komende weken jullie batterijen kunnen opladen, dat jullie kunnen genieten van veel kleine geluksmomentjes met jullie kinderen en dat jullie elkaar verder blijven ondersteunen met jullie tips in onze gesloten Facebookgroep 'De Ouders, Mijn kind, bijzonder kind'

Wij zullen er vanaf 16 augustus weer met veel enthousiasme staan om nieuwe thema’s op te nemen voor het najaar. Onze inclusieve spelkoffer zal ook vorm krijgen en er staan nieuwe projecten op stapel met de Gezinsbond. Veel leuks dus om naar uit te kijken! 

Hebben jullie nog input voor ons? Zijn er zaken die we moeten opnemen? Welke thema’s zien jullie graag besproken in een webinar? Stuur ons een berichtje op info@deouders.be of via de facebookgroep. We maken er werk van! 

 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord