Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Bijzondere oppas event: succes en vooruitblik

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Algemeen met de tags , , , ,

Op woensdag 29 mei is het zover. Dan organiseren we samen met de Gezinsbond en de Vives Hogeschool het slotevent van ons project Bijzondere oppas.

Meer dan 40 Westvlaamse gezinnen van De Ouders konden de afgelopen maanden genieten van extra gratis helpende handen in hun gezin.

Iets waar bij onze gezinnen een hoge nood aan is. Dat blijkt uit de vele aanvragen die we binnenkregen. Zeker ook in andere provincies.

Een oppas vinden voor jouw kind met extra ondersteuningsnoden is niet evident. Dankzij de mooie samenwerking tussen de Gezinsbond, de Hogeschool Vives en De Ouders konden we dit toch waarmaken. De Hogeschool Vives Brugge biedt hun studenten ergotherapie de kans om in het kader van hun stage een 40-tal uren mee te draaien in een gezin. Elke student krijgt een bijkomende opleiding door onze ervaringsdeskundigen van De Ouders. De Gezinsbond zorgt als solide partner voor het administratieve luik van de oppasdienst. Zo zorgen we ervoor dat alle puzzelstukjes in elkaar passen en dat ouders met een gerust gemoed hun kind aan een oppasser kunnen toevertrouwen.

Wil je graag weten hoe het gelopen is met het project? En hoe het project verder kan worden uitgerold in andere provincies? Dan nodigen we je graag uit naar ons event op woensdag 29 mei van 9u tot 12u in de Vives Hogeschool, Xaverianenstraat 10 in Brugge.

Gratis inschrijven doe je via deze link.

Schrijf je in voor dit event

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord