Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

BOB budget voortaan ondersteuningstoeslag

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Algemeen.

Elk kind heeft in Vlaanderen recht op het groeipakket. In het groeipakket zitten verschillende toeslagen op maat van elk gezin.

Zo is er de zorgtoeslag voor kinderen met een specifieke ondersteuningsbehoefte, de sociale toeslag voor wie een beperkt gezinsinkomen heeft en de schoolbonus bij het begin van elk schooljaar.

Vanaf 1 januari 2023 wil de Vlaamse regering ook het BOB budget toevoegen aan het groeipakket. Dit budget wordt omgedoopt tot de ondersteuningstoeslag. De ondersteuningstoeslag vervangt het huidig BOB budget van 300 euro per maand.

Het budget wordt toegekend aan elk kind:

  • dat recht heeft op 12 punten of meer op de medisch-sociale schaal voor de zorgtoeslag
  • dat niet wordt ondersteund door een MFC via niet-rechtstreeks toegankelijke hulp
  • dat geen PAB budget krijgt

Voortaan is het dus niet meer de Vlaamse Sociale Bescherming die het budget maandelijks zal uitbetalen maar wel de uitbetaler van het groeipakket.

En er is meer

We hebben er mee voor gepleit dat de ondersteuningstoeslag wordt geïndexeerd. Deze indexering gaat in voege vanaf 1 januari 2023. Vanaf dan bedraagt de ondersteuningstoeslag 324 euro per maand in plaats van de huidige 300 euro.

 

Heb je vragen over de ondersteuningstoeslag? Stuur dan gerust een mailtje naar info@deouders.be of bel ons op 09/255.44.46

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord