Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Covid-zelftest verkrijgbaar bij de apotheek

Geschreven door Liesbeth Vergauwen op in de categorie Algemeen met de tags , ,

Sinds begin april kan je in de apotheek een corona-zelftest kopen. Daarmee kan je zelf testen of je besmet bent met het coronavirus. Een test kost 8 euro. Gezinnen van wie het kind recht heeft op een verhoogde tegemoetkoming betalen maar 1 euro per test. 

Waar kan je een zelftest kopen? 

Alleen de apotheek verkoopt in België zelftesten. Je kan ze dus niet kopen in de supermarkt of een andere winkel. 

Een zelftest kost 7 tot 8 euro. Gezinnen van een kind met een verhoogde tegemoetkoming betalen slechts 1 euro per test. Aan dat tarief kan een gezin wel maar 2 testen per week kopen. Heb je meer testen nodig? Dan betaal je de volledige prijs. Let wel! De zelftest zelf kan je niet gebruiken voor kinderen onder de 12 jaar. Maar voor jou als ouder of voor een begeleider dus zeker wel.

Is je zelftest positief? Je hebt waarschijnlijk corona

Contacteer dan altijd je huisarts en ga meteen in isolatie. Als het positief resultaat bevestigd wordt door je huisarts of in een testcentrum, dan wordt het contactonderzoek opgestart. Je blijft minstens 10 dagen in isolatie.

Is je zelftest negatief? je bent waarschijnlijk niet besmettelijk 

Je moet niet in isolatie. Let op: een zelftest is een momentopname en is niet 100% betrouwbaar. Het kan een extra hulpmiddel zijn bv. als je een vrijwilliger wil inzetten om mee de zorg voor je kind op te nemen. Als je symptomen krijgt, raadpleeg dan je arts. 

Meer info over zelftesten lees je op de officiële website van de overheid.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord