Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

CovidSafeBE-app: ook de certificaten van je kind altijd bij de hand

Geschreven door Sofie Jacobs op in de categorie Algemeen met de tags , , , , ,

Met de CovidSafeBE-app heb je je COVID-certificaten altijd bij de hand op je telefoon. Maar ook de certificaten van je minderjarige kinderen kan je heel eenvoudig in de app beschikbaar maken.

De CovidSafeBE-app is de officiële app van de overheid waarin je alle certificaten ivm COVID gemakkelijk kan terugvinden. De app is beschikbaar in 4 talen voor zowel iOS als Android. Naast je eigen certificaten kan je ook de certificaten van je minderjarige kinderen beschikbaar maken in jouw app. Is je kind meerderjarig, dan heeft hij of zij een eigen login en kan je die certificaten niet in jouw app bekijken.

Hoe kan ik de certifcaten van mijn kinderen raadplegen?

In de CovidSafeBE-app kan je via de instellingen van rol veranderen.

  • Klik bovenaan op het tandwieltje
  • Klik vervolgens op het icoontje van je profiel rechtsboven
  • Daarna word je gevraagd in te loggen op het e-healthplatform met je itsme-account of met je eID kaartlezer
  • In het volgende scherm kan je dan de naam van je kind selecteren en krijg je hun certificaten te zien in je overzicht.

Heb je meerdere kinderen? Dan moet je dit voor elk kind apart doen. Deze procedure hoef je wel maar 1x te doen. Daarna komen alle certificaten van je kinderen in het overzicht te staan en kan je ze zo gemakkelijk terugvinden.

Dit filmpje toont je hoe je de certificaten van je kinderen kan opvragen in de CovidSafeBE-app.

Ook op mijngezondheid.be kan je je minderjarige kinderen koppelen aan je eigen toegang. Er moet dan wel een juridische relatie tussen jou en je kind gekend zijn in het rijksregister.

  • Meld je aan met je eigen digitale sleutel (eID, token, itsme…)
  • Op het volgende scherm kan je dan kiezen of je in je eigen naam wil inloggen of om aan te melden in naam van je kind.
  • Daarna kan je de certificaten van je kind bekijken en downloaden

Vind je de naam van je kind via deze weg niet terug en beschikt je kind niet over een kids-ID of e-ID met pincode? Contacteer dan je gemeente. Als ouder kan je vragen om in het Rijksregister de code TI 114 – Afstamming in dalende lijn toe te voegen. Na deze toevoeging zou je dan wel het profiel van je kind moeten kunnen bekijken.

Wat als mijn kind meerderjarig is?

In dat geval heeft je kind, zoals elke volwassene, een account met login. Als je kind een eigen telefoon heeft, kun je de app op de telefoon activeren. Wanneer je de app gedownload hebt, kies je je taal en moet je een paar vragen beantwoorden. Daarna kan je inloggen met de itsme-account van je kind of via een code in de mobiele app. Je ziet dan meteen alle beschikbare certificaten. Je kan ze altijd in de app raadplegen of downloaden op je telefoon zodat je ze ook offline beschikbaar hebt.

Heeft je kind geen eigen telefoon, dan kan je best inloggen of op zijn of haar account bij mijngezondheid.be, MyHealthViewer.be of Mijnburgerprofiel.be en de documenten daar downloaden en afprinten. Let op: een screenshot van de QR-code downloaden is niet voldoende.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord