Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Dag van de Zorgouder

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Acties met de tags ,

Op zaterdag 1 juni organiseren De Ouders vzw en Zorgtvooronsmoeder vzw voor de tweede keer de ‘Dag van de Zorgouder’. Op die dag, niet toevallig de Internationale dag van de ouders, willen we ouders van kinderen met een handicap of andere extra zorgnood graag in de kijker zetten.

Met de organisatie De Ouders vzw ondersteunen we zorgouders het hele jaar door. We geven broodnodige informatie, brengen actuele webinars en schuiven mee aan de beleidstafels aan. De community Zorgtvooronsmoeder helpt zorgouders een tribe op te zetten rond hun gezin. Want zorgen doe je niet alleen.  

Als ouder moet je 24/7 verschillende balletjes in de lucht houden. Wanneer je kind extra zorg nodig heeft, komen daar nog eens heel wat balletjes bij. Zorgouders houden deze balletjes het hele jaar door in de lucht. Meestal zonder klagen. Vaak onzichtbaar. Maar helemaal niet evident. Logisch toch dat we één dag per jaar onze zorgouders een klein gelukje of wat me-time gunnen?

De 'Dag van de Zorgouder' is een dag om samen te zorgen. Voor elkaar. Want zorgen doe je niet alleen. “It takes a village to raise a child”.  Zeker bij een kind dat extra zorg nodig heeft.  Hoe geweldig zou het zijn als jij met jouw actie een steentje kunt bijdragen aan het uitbouwen van deze 'village'?

Wat kan jij doen?

Iedereen kan een steentje bijdragen aan de ‘village’. Hoe? Heel eenvoudig:

• We ontwikkelden een symbool voor de dag van de Zorgouder. Teken het op je hand, je arm of op je (auto)raam met raamstiften. Post het op 1 juni op Facebook of Instagram en toon zo dat je zorgouders een warm hart toedraagt. Vergeet ons zeker niet te taggen (@deoudersvzw, @zorgtvooronsmoeder) en de hashtag #dagvandezorgouder toe te voegen aan je post.

• Bestel voor 28 mei gratis een pakketje met leuke, toepasselijke postkaartjes bij vzw De Ouders die je aan een zorgouder kan bezorgen. Voor dit project kregen we de steun van CERA.

Bestel postkaartjes 

• Ken je een zorgouder persoonlijk? Dan kan je eens een taakje overnemen. Denk maar aan het maken van iets lekkers, een wasmand strijken, de boodschappen doen, een autorit overnemen of een klusje in het huis/de tuin, een toffe uitstap samen, …. Het maakt niet uit wat, zolang de zorgouder dankzij jou maar even op adem kan komen.

• Het digiplatform Gynzy ontwikkelde samen met ons voor de lagere scholen in Vlaanderen een fantastisch kant-en-klaar lespakket rond de Dag van de Zorgouder. Maak dit mee bekend in de school in jouw buurt zodat zoveel mogelijk kinderen bijleren over het thema handicap.

Lespakket Dag van de Zorgouder

Zorgouders gaan viraal

Laten we Vlaanderen en ver daarbuiten iedereen tonen dat we samen zorgen, voor elkaar, voor alle bijzondere ouders.

We hopen dat ons symbool overal in het straatbeeld opduikt. En dat het ook online een eigen leven leidt op Facebook en Instagram. Net als de vele foto’s van kleine acties die anderen voor een zorgouder organiseren om hen wat me-time te gunnen. Doe je mee?

Vergeet ons zeker niet te taggen (@deoudersvzw, @zorgtvooronsmoeder) en de hashtag #dagvandezorgouder toe te voegen aan je post.

Een krachtig symbool

We ontwikkelden een symbool voor de dag van de Zorgouder. Teken het op je hand, je arm of op je (auto)raam met raamstiften. En toon zo dat je zorgouders een warm hart toedraagt.

We zijn in de eerste plaats allemaal ouders met heel ons hart: een grote O in de vorm van een hart. We omarmen de zorg voor ons kind. En we zijn continu in beweging, in de weer voor ons kind. Een stevige krul toont hoe sterk we zijn!

 

Waar je ook bent.

Je bent nooit alleen.

Want hier zorgen we samen.

 

Deel en teken jij mee?

#sharingiscaring #dagvandezorgouder #Zorg💛ouder #hierzorgenwesamen #deoudersvzw #zorgtvooronsmoeder #samensterker #zorgenvoorelkaar #community #zorgouders #velehandendragenmeer #kleingelukje #vandaleuitgevers

Contactgegevens voor de pers

 Wendelien De Baere – coördinator - 0472/30.31.10 of wendelien@deouders.be

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord