Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

De gouden tip om eenvoudig in te loggen op MyHandicap als ouder

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Algemeen met de tags , , ,

Als ouder gemakkelijk inloggen op MyHandicap van je kind is cruciaal om het dossier bij de FOD eenvoudig en digitaal te kunnen volgen.

Zoals bij de meeste overheidsdiensten kun je inloggen met de identiteitskaart van de persoon met een handicap. Maar vaak komt het voor dat je de identiteitskaart van je kind niet bij de hand hebt of dat je kind de volmacht niet kan ondertekenen omdat het is vrijgesteld van handtekening.

We delen graag dit handige weetje dat we ontvingen van een ouder:

Om toegang te krijgen tot MyHandicap van je kind zonder de handtekening van je kind, stuur je een e-mail naar MandateMyHandicap@minsoc.fed.be met het verzoek om een mandaat toe te kennen. Voeg daarbij je eigen rijksregisternummer en dat van je kind toe en zij brengen het voor jou in orde.

Hierdoor kun je als ouder inloggen op MyHandicap van je kind en zelf online de status van aanvragen zoals bijvoorbeeld een parkeerkaart volgen.

Heb je zelf een tip die andere ouders kan helpen? We horen graag van je op info@deouders.be.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord