Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Een kleine terugblik maar vooral ook hoopvol vooruit kijken

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Algemeen met de tags , , , ,

Vele deuren sluiten weer letterlijk en we worstelen ons nog maar eens door kille, zware, donkere dagen. Maar we geven niet op en kijken uit naar alweer een nieuw jaar dat binnenkort zijn deuren opent. Een jaar ook met heel veel nieuwe uitdagingen voor vzw De Ouders. 

Een spelkoffer en belevingsworkshop 

In 2022 ontwikkelen we samen met jullie een spel- en belevingskoffer om kinderen met en zonder handicap dichter bij elkaar te brengen. We krijgen hiervoor ook de warme steun van De Warmste Week. 🔥 Iedereen kan onze spelkoffer gratis uitlenen. Om te gebruiken in je buurt, de jeugdbeweging of de klas. En zo inclusie te bevorderen. 

Ben je enthousiast en wil je jouw ervaring inzetten om van deze spel-en belevingskoffer iets unieks te maken? Schrijf je dan via deze link in voor onze brainstorm. 

De opstart van het cliëntenforum 

In januari 2021 werden we officieel erkend als cliëntorganisatie binnen het Agentschap Opgroeien. Dat betekent dat we mee aanschuiven aan de beleidstafels om jullie belangen te verdedigen.  

Samen met 5 andere organisaties maken we deel uit van het gloednieuwe cliëntenforum dat vanaf 1 januari 2022 van start gaat. Doel van het cliëntenforum is de participatie van gezinnen in de jeugdhulp te bevorderen. We zullen er dus mee voor zorgen dat de stem van onze gezinnen nog meer wordt gehoord bij beleidsmakers en de professionelen zodat alle kinderen maximaal kansen krijgen om kansrijk op te groeien. 

De digitalisering van de zorgtoeslag 

Nog in 2022 geven we verder onze input rond de uitrol van de digitalisering van de zorgtoeslag. In dit kader willen we jullie meegeven dat jullie best al allemaal jullie e-box activeren. Want de nieuwe communicatie zal in principe allemaal via e-box gebeuren. Hoe je dit doet, lees je in dit artikel.  

De Kangoeroebeurs 

We duimen alvast dat we jullie op 11 en 12 maart live zullen kunnen ontmoeten op de Kangoeroebeurs in Waregem Expo. We zorgen ook deze editie weer voor een leuke attentie voor al onze bijzondere gezinnen. ♥ 

Uiteraard lopen al onze andere projecten gewoon door. Zo organiseren we in 2022 weer heel wat gratis webinars en hopen we jullie live te ontmoeten bij onze infosessies en gezinsactiviteiten. We blijven opkomen voor de rechten van onze gezinnen en schuiven verder aan de beleidstafels aan. Uiteraard blijven we jullie dagelijks info geven via onze FB pagina ‘Mijn kind, bijzonder kind’. Ten slotte kunnen jullie steeds 24/24 7/7 bij ons en bij elkaar terecht in de gesloten FB groep De Ouders ‘Mijn kind, bijzonder kind.’ 

We toosten met z’n allen op jullie, op een hoopvol 2022 én op warme ontmoetingen! 

We wensen jullie alvast een rustige eindejaarsperiode toe en hopen dat jullie, ondanks alles, toch de tijd vinden om de batterijen weer wat op te laden.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord