Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Fons bakt koekjes voor de Warmste Week

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie financieel met de tags , , , ,

De Warmste Week, een prachtig initiatief om vzw’s zoals De Ouders eens op je eigen creatieve manier te steunen. Misschien heb je er al eens aan gedacht om iets te organiseren maar wist je helemaal niet hoe je eraan moest beginnen. We vroegen tips aan Kelly die vorig jaar meedeed met de Ketnet Koekenbak.

Moeilijk hoeft het alleszins niet te zijn. Kelly bakte er samen met haar kinderen op los en maakte er zo een leuke gezinsactiviteit van. Het begon met koekjes bakken en eindigde met 150 cupcakes en een ‘berg’ granola. Hier zijn haar tips:

Hou het plezant

Maak iets dat je goed kan of graag doet. Zo haal je er zelf ook plezier uit. Kelly ging aan de slag met haar eigen recept maar je kan ook gerust eerst een recept van het internet uittesten om te gebruiken.

Denk na over de verpakking

Voor de verpakking kan je kiezen wat je doet. Je kan werken met papieren zakjes, (kartonnen) doosjes… Kelly verkocht louter aan familie en vrienden en kon zo voor de budgetvriendelijk optie namelijk cellofaan gaan.

De gouden tip van Kelly

Doe op tijd een oproep voor de bestellingen en zet daar een deadline voor. Zo weet je op voorhand hoeveel ingrediënten je moet aankopen. Die oproep kan je doen via het kanaal dat voor jou het handigste is. Hoe groot wil je het aanpakken? Zet je een persoonlijke oproep op Facebook of deel je die in een groep?

Ook voor de ophaling zet je best één tijdstip vast. Zo wordt het allemaal niet te chaotisch en en staan mensen nog niet voor de deur terwijl je nog aan het bakken bent.

Nog een kleine tip van ons

Heb je niet veel tijd? Sluit je aan bij een andere verkoop of doe kleine acties zoals spaarpotjes zetten bij je lokale bakker en slagerij. Een spaarpotje maak je heel simpel door een gleuf te maken in het deksel van een potje. Best plak je de randen nog af om snijwonden te voorkomen.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord