Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Geslaagd en hartverwarmend verjaardagsfeest

Geschreven door Sien D'Hooghe op in de categorie Vrije Tijd met de tags , , ,

Op 7 oktober vierden we ons 5-jarig bestaan in de Schorre in Boom. Bijna 100 gezinnen van kinderen met een handicap, goed voor 250 feestvierders, waren van de partij op TOGETHERLAND. 

We blikken terug op een fijne dag met warme ontmoetingen, leerrijke workshops, coole activiteiten, inspiratiesessies, lekker eten en zoveel meer. Naast het workshopprogramma was er ook randanimatie. De dag werd feestelijk afgesloten met een verjaardagsconcert door Robin Daan en taart.

"Al meer dan vijf jaar geloven we in de kracht van ouders"

“Ik kan het bijna niet geloven dat onze organisatie al 5 volledige jaren achter de boeg heeft. Wat ooit begon als een wild idee van drie mama’s, groeide uit tot een stevige en onafhankelijke organisatie van en voor ouders die zichtzelf op de kaart zette en vanuit allerlei hoeken wordt geconsulteerd voor de expertise die we in huis hebben dankzij een sterk team ervaringsdeskundigen. Sinds 2022 zijn we erkend als cliëntenorganisatie in het Cliëntenforum, samen met 5 anderen organisaties zoals Pleegzorg Vlaanderen enzovoort. Onze droom was om ouders op een laagdrempelige en professionele manier te helpen in de zoektocht naar oplossingen voor hun kind. En dat is wat we nog steeds doen”, zegt Wendelien De Baere, coördinator van De Ouders vzw.

Verjaardagsfeest Togetherland

Voortdurend bezig met nieuwe projecten en samenwerkingen

“Wie ons kent, weet dat we voortdurend nieuwe projecten en samenwerkingen opzetten. Dit jaar werkten we nauw samen met de Gezinsbond in het kader van Krokuskriebels om musea toegankelijker te maken voor kinderen met een handicap. Op dit moment zijn we onze spelkoffer Expeditie Inclusief verder aan het uitrollen. We willen in elke gemeente in Vlaanderen een inclusief belevingsspel voor kinderen met en zonder handicap. Er is zelfs een Franstalige editie in de maak. Het barst hier en daar al een beetje uit zijn voegen”, voegt Wendelien er nog aan toe.
Ontdek de spelkoffer Expeditie Inclusief

Dansprovant

Verjaardagsfeest in stijl

"Onze verjaardag hebben we in stijl gevierd met een echt verjaardagsfestival in De Schorre in Boom. Het was een uitgelezen kans op hartverwarmende ontmoetingen met heel veel andere jonge zorggezinnen uit heel Vlaanderen. We doen er met plezier nog vele jaren bij, want dat we zinvol zijn en geapprecieerd worden, dat hebben we vandaag heel hard gevoeld”, besluit Wendelien De Baere.

DANK JE WEL AAN DE VELE VRIJWILLIGERS EN SPONSORS!

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord