Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Goed nieuws voor 150 gezinnen

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Algemeen met de tags , ,

Voor 150 gezinnen is het lange wachten voorbij want ze kregen een brief in de bus waarin staat dat ze vanaf 1 mei 2022 hun PAB mogen opstarten. Goed nieuws dus!

Het gaat om 150 gezinnen die een prior goedkeuring hebben gekregen. Dat betekent dat de IRPC (de interregionale prioriteitencommissie) heeft geoordeeld dat hun vraag dringend was. Met een PAB- of PVB-budget organiseer je als ouder zelf de zorg en ondersteuning voor je kind met een beperking. 

We berichtten eerder al dat de PAB aanvraagprocedure is hervormd.  Voortaan volstaat het om eenmalig een prioriteringschecklist in te vullen. Vroeger moest je dit jaarlijks doen. En er zullen nu maandelijks PAB’s worden toegekend ipv één of twee keer per jaar. Da’s een goede zaak. Maar wie geen prioritering krijgt, blijft helaas ook deze keer weer in de kou staan. Enkel de dringendste cases krijgen een PAB, anderen moeten blijven wachten. Soms jarenlang. Dat is niet oké.  

VRAAG EEN OPSTARTPAKKET AAN

Gelukkig hoef je deze opstart niet alleen te doen. Je kan hiervoor beroep doen op een bijstandsorganisatie.

Wist je dat je een handig opstartpakket kan aanvragen bij onze partnerorganisatie Onafhankelijk Leven vzw? Een handige map helpt je op weg om zelf de zorg voor je kind met een beperking te organiseren. Bovendien komt een expert bij je thuis om je wegwijs te maken in deze nieuwe wereld van het PAB of het PVB .

Veel succes met de opstart!

VOLG EEN GRATIS WEBINAR OVER HOE JE EEN PAB-BUDGET OPSTART 

Onafhankelijk Leven organiseert een webinar waarin je al je vragen kan stellen over wat de mogelijkheden zijn van een zorgbudget en hoe je het opstart. 

inschrijven voor het webinar >>

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord