Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Handige leidraad voor je volgende overleg met professionelen

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Algemeen met de tags , , ,

De Ouders vzw is sinds 2022 erkend als cliëntorganisatie binnen het Cliëntenforum. Het Cliëntenforum is een netwerkorganisatie die opkomt voor de belangen van kinderen, jongeren, ouders en andere opvoedingsverantwoordelijken in de jeugdhulp. Het Cliëntenforum wil hun stem versterken.  

Om de stem van cliënten te versterken bij overlegmomenten met professionals ontwikkelden we een praktische tool: de leidraad beleidsparticipatie. Hieraan werkten heel wat cliëntvertegenwoordigers en organisaties mee.  

De leidraad is een praktische tool boordevol tips om voor, tijdens of na het overleg te gebruiken. Doel is om je op weg te helpen met een duidelijk plan van aanpak en om aandacht te hebben voor een aantal valkuilen bij een overleg met professionals.  

Ga je zelf soms met professionelen in overleg? Al dan niet individueel voor jouw kind of in een collectieve gebruikersraad bijvoorbeeld? Dan is deze leidraad beslist iets voor jou. Je vindt de leidraad terug op de website van het Cliëntenforum. 

Heb je zelf nog tips om deze tool te verbeteren? Dan kan je die meegeven aan het Cliëntenforum.

 Veel succes alvast bij de volgende overlegmomenten.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord