Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Het was een zeil-tas-tische dag!

Geschreven door Anke Boey op in de categorie Vrije Tijd met de tags , ,

Op een zonovergoten 12de juni mochten we jullie massaal verwelkomen op onze gezinsdag met Sailability. En wat deed dat deugd! We zijn heel erg blij dat we jullie opnieuw in levende lijve konden begroeten. Jullie lachende gezichten gaven ons zoveel energie: ‘Het was een zeil-tastische-dag! Vol leuke ontmoetingen met onze gezinnen,’ glunderde Wendelien.

Sailability had de wind in de zeilen! Voor het eerst werkten we samen en we konden meteen zo’n 60 gezinnen inschrijven: een groot succes. In Brugge kwamen 30 gezinnen langs, de dag was volgeboekt en verliep prima. Ook in Mol, Antwerpen en Vilvoorde gingen ruim 30 bijzondere kinderen met hun familie rimpelloos het water op. De clubs van Sailability verwelkomden ons hartelijk en onze bijzondere kinderen stonden centraal. De boten werden aangepast, er was een tillift voor handen en de begeleiders waren ervaren monitoren die onze kinderen met zorg opvingen.

Voor velen was het een aangename eerste kennismaking met zeilen. Dat mochten we horen, zien en lezen:

‘Aan de pontons en bij het terras is het voor onze dochter te druk, maar op het water was ze heel erg rustig. Wat een deugddoende ervaring, het idee om vaker te zeilen nemen we zeker mee. Wij komen nog een keertje terug. Bedankt voor deze kans.’

💛 ‘Wij maken vandaag kennis met De Ouders. We kenden jullie nog niet, maar we zijn heel enthousiast!’

💛 ‘En of we genoten hebben! Wat een belevenis!’

💛 'Wij hebben genoten en konden even alle zorgen vergeten.’

We maakten niet alleen kennis met het zeilen, maar ook met elkaar. Verschillende gezinnen bleven napraten aan de waterkant, met een hapje of een drankje. Zo was er ruimte voor verhalen, gesprekken, vragen en contacten. Elkaar leren kennen en elkaars verhaal erkennen staat voor ons centraal. We zagen dat jullie die vibe hebben gevoeld en opgepikt.

Onze geslaagde gezinsdag ging dan ook niet onopgemerkt voorbij. Jullie deelden fijne reacties online en met onze medewerkers en ook de pers zag dat het goed was. Dat is prima: laat ze met positieve aandacht voor onze gezinnen tonen welke mogelijkheden er zijn om sportief en avontuurlijk op stap te gaan. We horen er immers allemaal bij.

Wat een dag. Zeilen, praten, drinken en lachen. Hier doen we het voor: voor jullie vrolijke kinderen en voor jullie. Wij hebben opnieuw geproefd van de heerlijke sfeer op de familiedagen en het smaakt naar meer. Tot gauw!

Kijk je graag nog eens terug op de dag? Een selectie van de foto's hebben we in onze besloten Facebookgroep geplaatst.

Naar de foto's! >>

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord