Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Iedereen Verdient Vakantie

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Algemeen met de tags , ,

We kennen het allemaal, de nood om met ons bijzonder gezin op vakantie te gaan of eens een leuke uitstap te maken tijdens de vakantie. Maar lukt het jullie om dit ook effectief te doen? Of ontbreekt het net zoals bij zovelen van ons aan tijd, energie of financiële middelen? Dan hebben wij alvast een interessante tip voor jullie: het Rap op Stap project van Iedereen Verdient Vakantie.

Rap op stap is een project van Iedereen verdient Vakantie.

Dankzij ‘Rap op Stap’ kunnen gezinnen van een kind met een beperking aan een interessant tarief op vakantie gaan of een daguitstap maken. Daarvoor hoef je helemaal geen lid te zijn of een afspraak te maken zoals bij andere sociale organisaties. Het enige wat je moet doen, is een Rap op Stap kantoor binnenstappen.

Een breed aanbod

Het aanbod vind je ook online terug op https://www.iedereenverdientvakantie.be/ Er is een partnerschap met meer dan 500 organisaties. Daardoor is er een heel ruime keuze. Je vindt er voor elk wat wils. Mocht je toch niet meteen iets vinden in het aanbod, dan gaan ze met jouw vraag of wens aan de slag. Er zitten bijvoorbeeld ook heel wat rolstoeltoegankelijke verblijven in het aanbod.

Je kan bij Rap op Stap onder andere aankloppen voor een daguitstap, vakantieverblijf, groepsverblijf of een georganiseerde vakantie. Niet genoeg? Er staan ook sport- en cultuuractiviteiten in het lijstje. Bij een Rap op Stap kantoor kan je bovendien ook terecht voor het samenstellen van je budget of het zoeken van vervoer.

Wie heeft recht op het kortingstarief van Iedereen Verdient Vakantie?

Wanneer heb je recht op het kortingstarief van Iedereen Verdient Vakantie?

Je komt onder andere in aanmerking als je kind een verhoogde tegemoetkoming krijgt bij de mutualiteit. Dat is het geval als je kind met een handicap een erkenning heeft van minstens 66% ongeschiktheid of 4 punten op de de eerste pijler van de medisch sociale schaal.

Ook voor gezinnen onder een bepaalde inkomensgrens bestaat het kortingstarief van Iedereen verdient Vakantie.

Hoe boek ik mijn reis of daguitstap?

Via een Rap op Stapkantoor
Er zijn verschillende kantoren in elke provincie. Zoek hier een kantoor bij jou in de buurt (https://iedereenverdientvakantie.login.paddlecms.net/rap-op-stap)

Via een sociale organisatie
Je kan ook terecht bij de sociale organisaties die zijn aangesloten bij Iedereen Verdient Vakantie.

Via vakantiebemiddelaars
Je kan je vakantie ook boeken via een vakantiebemiddelaar van Iedereen Verdient Vakantie. Dit vraagt wel meer administratief werk. Daardoor is de wachttijd via deze optie langer.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord