Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Inclusieve speeltuinen gezocht

Geschreven door Sien D'Hooghe op in de categorie Vrije Tijd met de tags , , ,

De lente staat voor de deur, en wat is er nu beter dan samen met je kinderen genieten van het zonnetje in een speeltuin? Voor ouders van kinderen met een beperking kan het soms een uitdaging zijn om de perfecte speelplek te vinden.

Samen bouwen aan inclusieve speeltuinen

Een aantal van onze ouders zijn actief betrokken bij het uitwerken van inclusieve speeltuinen. Zo ook Anne-Sophie en Ellen De Meyer. Ellen zorgde er mee voor dat er een inclusieve speeltuin in Lier kwam. Anne-Sophie stapte naar Stad Harelbeke en werd tot haar verbazing uitgenodigd om samen met het team groenbeheer van de Provincie West-Vlaanderen rond de tafel te gaan zitten. Het resultaat is dat Provincie West-Vlaanderen in de toekomst betere keuzen zal maken voor zowel vervangingen in bestaande als nieuwe speeltuinen. Soms kan een kleine ingreep al voldoende zijn: bv. een leuning aan een wip voorzien, een gewone trap richting glijbaan of schommels in verschillende maten en soorten.

Ellen en Anne-Sophie zijn benieuwd naar wat voor jullie een ideale inclusieve speeltuin is. Welke speeltuigen mogen niet ontbreken? Helpen jullie hen op weg? Alle info is welkom via info@deouders.be.

Deel jouw favoriete inclusieve speeltuin

Er komen steeds meer inclusieve speeltuinen bij. Daar zijn we heel blij mee! Help je ons bij het aanvullen van onze lijst van inclusieve speeltuinen? Deel jouw inclusieve speeltuinen via info@deouders.be en dan vullen wij de lijst aan van inclusieve speeltuinen.

Ja, ik ken een inclusieve speeltuin

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord