Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Inspirawat? Inspiraza!

Geschreven door Anke Boey op in de categorie Algemeen met de tags ,

Inspiratiedag op zaterdag: dat is Inspiraza.

 

Onze partnerorganisatie Onafhankelijk Leven inspireert mensen met een handicap om op zoveel mogelijk manieren de regie over hun leven te behouden.  

 

De ambassadeurs, allemaal ervaringsdeskundigen, vertellen hun verhaal, tonen hoe zij problemen oplossen, motiveren je om dromen na te jagen. Wil je reizen en studeren, een persoonlijke assistent inschakelen of meer technologie gebruiken als hulpmiddel? Dat kan!  

 

Ook ouders komen aan bod. Er staan verschillende workshops op het programma waar jullie samen wat van kunnen opsteken, bijvoorbeeld: Zorg en ondersteuning herdenken, Verder studeren zonder grenzen, Getuigenissen en bezorgdheden.

 

Voor het volledige aanbod kan je hier terecht. Je krijgt een zicht op wat anders kan of wat ideaal zou zijn voor jouw situatie en je krijgt concrete handvaten om er werk van te maken.  

 

Kom jij graag snuisteren en praten? Op 25 juni ontvangt Onafhankelijk Leven jou gratis in De Punt (Kerkstraat 108) in Gent voor een informele, maar informatieve dag. Je kan er na inschrijving terecht tussen 10u en 18u.

 

De locatie is rolstoeltoegankelijk en lunch en een drankje worden voor jou voorzien. 

 

Van harte welkom! 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord