Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Krokuskriebels: jouw mening is van belang!

Geschreven door Dylan Masse op in de categorie Vrije Tijd met de tags , , ,

Sinds dit voorjaar hebben we contact met een aantal organisatoren van Krokuskriebels. Dat is het museumproject van de Gezinsbond en haar partners: ‘De editie 2023 van Krokuskriebels wordt zonder meer buitengewoon. Buitengewoon, omdat we ons specifiek richten tot families met kinderen die een beperking hebben. En ook omdat we uitdrukkelijk families met zieke kinderen uitnodigen. Kinderen die omwille van hun ziekte niet op museumbezoek kunnen.’

Hildegarde van Faro en Sara van Toerisme Vlaanderen, beide partners van de Gezinsbond, legden ons uit waar Krokuskriebels om draait. Zo’n 100 musea stellen tijdens de krokusweek alles in het werk om specifieke groepen te ontvangen. Zij bereiden zich extra voor op het bezoek van de gekozen doelgroep en ze leren uit hun ervaringen. De tips en aanpassingen die ze voor Krokuskriebels doen worden zo goed mogelijk verwerkt in het vaste aanbod.  

Faro en Toerisme Vlaanderen begeleiden de aanbieders van cultuur (en toerisme). Ze sensibiliseren en ze coachen met inspiratiesessies, trajecten, digitale overlegmomenten en een terugkomdag. Op die manier helpen ze de musea om zo goed mogelijk toegankelijk te zijn voor iedereen. Ze gaan ook op zoek naar waardevolle partners om informatie over de doelgroepen te verzamelen.

Dit jaar staan gezinnen met bijzonder kinderen in de kijker. Dat zijn wij. We mogen ons dus verheugen op een aantal fijne daguitstappen op maat van onze families. Én we kunnen in de voorbereidingsfase laten weten wat wij als ouders belangrijk vinden bij zo’n culturele uitstap. Zo worden de noden van onze gezinnen duidelijk. En op die noden wil Krokuskriebels inspelen.

Het belooft een fijn, aangepast cultureel aanbod te worden. Jij kan mee helpen om de musea in de juiste richting te leiden door deze vragenlijst in te vullen. Het vraagt slechts enkele minuutjes. Bedankt om deel te nemen!

Ja! Ik beantwoord graag de vragen!

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord