Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Nieuw! Een koophoekje, een cadeauhoekje en een speelgoedhoekje

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Hulpmiddelen met de tags , , ,

Op jullie vraag hebben we in onze gesloten Facebookgroep De Ouders ‘mijn kind, bijzonder kind’ drie nieuwe rubrieken aangemaakt: een koophoekje, een cadeauhoekje en een speelgoedhoekje.

Waarom deze hoekjes?

Soms ben jij als ouder koortsachtig op zoek naar een hulpmiddel terwijl datzelfde hulpmiddel bij een ander gezin in een hoekje is beland omdat het er niet meer wordt gebruikt. Doodjammer toch? Daarom maakten we voor jullie deze drie nieuwe hoekjes waar je eenvoudig materiaal kan kopen, verkopen of schenken.

Waar vind je deze 3 hoekjes terug op onze Facebookgroep?

In de linkerkolom van de Facebookgroep De Ouders ‘mijn kind, bijzonder kind’ zie je de rubriek <Foto’s>. Als je hierop klikt, dan krijg je drie mogelijkheden: <foto’s>, <albums> en >video’s>. Klik door op het item <albums>. Onder dit item vind je onze drie albums: ons koophoekje, ons cadeauhoekje en ons speelgoedhoekje. In onze hoekjes mag je enkel materiaal specifiek voor kinderen met een beperking te koop aanbieden.

Hoe doe je dit?

Je voegt in het album een foto toe van het hulpmiddel, de aangepaste kledij, het medisch materiaal, ... dat je wil verkopen. Daarnaast omschrijf je dan het item dat je verkoopt. Eventueel voeg je bij deze uitleg nog extra foto’s toe. Je vermeldt ook het best de regio en de vraagprijs. Is jouw materiaal verkocht? Verwijder dan de foto uit het album zodat de rubriek overzichtelijk blijft.

Heb je interesse in iets wat je in één van onze drie hoekjes terugvindt?

Klik eerst op de foto die je interesseert en klik dan door op “reageren”. Daar kan je je reactie kwijt en kan je verder overleggen met de verkoper.

Schenk je het materiaal liever gewoon weg in plaats van te verkopen?

Dat kan natuurlijk ook. Voeg dan jouw foto toe in het album 'Ons cadeauhoekje.'

Een apart speelgoedhoekje

Nu de Sint weer zijn intrede doet en de pakjestijd eraan komt, vonden we het leuk om hiervoor een apart speelgoedhoekje te maken. Leuk, aangepast speelgoed is niet alleen vaak heel duur, maar ook moeilijk te vinden. Veel van dit bijzonder speelgoed belandt later op zolder terwijl het perfect een tweede leven kan leiden bij een ander bijzonder gezin. Vandaar ook dit hoekje waarin je zowel gratis speelgoed vindt als tweedehands speelgoed om aan te kopen. Veel spelplezier!

We hopen dat al deze nieuwe rubrieken kunnen helpen in de zoektocht naar de juiste oplossingen voor onze bijzondere kinderen. 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord