Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Nieuw vrijetijdsaanbod voor kinderen met een beperking

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Vrije Tijd met de tags , , , ,

Voor kinderen met een beperking is de gewone vrijetijdswerking de voorbije maanden vaak niet mogelijk geweest. Omdat er door de lockdown geen werking was. Of omdat je kind nadien omwille van medische redenen nog niet kon deelnemen aan het gewone aanbod.

Eén-op-één vrijetijdsaanbod

Daarom lanceerde men vanuit het Departement Cultuur, Jeugd en Media een oproep aan vrije tijdsorganisaties om een alternatief op poten te zetten voor kwetsbare kinderen. Ook wij riepen hier vanuit vzw De Ouders toe op. We zijn dan ook blij dat dergelijke projecten nu uit de grond zijn gestampt.

In het totaal kregen 59 projecten een subsidie om kwetsbare kinderen en jongeren perspectief en veerkracht te geven in deze coronatijden. De volledige lijst met projecten kan je hier downloaden (.pdf).

Stoepdates

Een aantal organisaties uit de sector een gemeenschappelijk project op: de stoepdates. Stoepdates zijn er voor kinderen tussen 3 en 30 jaar die door corona tijdelijk niet kunnen aansluiten op het bestaande vrijetijdsaanbod. Daarom komt de vrije tijd naar de kinderen toe.

Heb je interesse om je kind te laten genieten van een één-op-één activiteit via stoepdates? Neem dan zeker contact op met één van deze organisaties: 

Veel speelplezier gewenst!

Heeft je kind genoten van een leuke activiteit? Stuur je dan eens een fotootje door? Het is altijd leuk om blije gezichtjes te zien :-)

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord