Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Nieuwe PAB toekenningen voor 320 kinderen

Geschreven door Liesbeth Vergauwen op in de categorie financieel met de tags ,

We kregen goed nieuws van het Agentschap Opgroeien! Volgende week krijgen 320 bijzondere gezinnen een brief in de bus dat ze eindelijk kunnen starten met een persoonlijk assistentiebudget voor hun bijzondere zoon of dochter.

Dankzij de nieuwe toekenningen krijgen deze gezinnen de kans om de zorg voor hun bijzonder kind zelf te organiseren. Uiteraard zijn we hier heel blij om! 

Wanneer valt de beslissing in jouw provincie?

Deze week komen de IRPC's samen. Dit zijn de commissies die de prioritaire PAB vragen beoordelen. Zij beslissen welke dossiers er vanaf 1 april kunnen opstarten met hun PAB. Zijn jullie er deze ronde niet bij? Dan blijft jullie prioritair ingediend dossier wel geldig. Want dit najaar komt er nog een nieuwe toekenningsronde.

De commissies komen per provincie samen op volgende data:

  • Antwerpen 24/03 
  • Oost-Vlaanderen 25/03
  • Limburg 23/03
  • Vlaams-Brabant 25/03
  • West-Vlaanderen 25/03

HOE START JE EEN PAB OP?

Wie bij de gelukkigen is, krijgt begin volgende week een brief in de bus. Als de terbeschikkingsstellingsbrief in de bus valt, heb je 4 maanden de tijd om je PAB op te starten. Dat doe je door een nieuwe zichtrekening te openen, verschillende formulieren in orde te brengen en een eerste overeenkomst af te sluiten.

Gelukkig hoef je de opstart niet alleen te doen. Je kan hiervoor een beroep doen op een bijstandsorganisatie. Zij helpen je op weg met alle administratie die eraan te pas komt. Bovendien krijg je een gratis opstartpakket.

VRAAG EEN OPSTARTPAKKET AAN

Onze partnerorganisatie Onafhankelijk Leven vzw maakte een handig opstartpakket dat jou op weg helpt  zelf de zorg voor je kind met een beperking te organiseren. Bovendien komt een expert gratis bij je thuis om je wegwijs te maken in deze nieuwe wereld van het PAB of het PVB .

Vraag hier je gratis opstartmap PAB aan

Het is niet eenvoudig om een PAB op te starten, maar je staat er niet alleen voor. Wil je graag een beetje hulp? Stel je vragen aan de advieslijn van Onafhankelijk Leven via 03 808 22 99 of via advies@onafhankelijkleven.be.

We zijn heel blij voor alle gezinnen die er deze ronde bij zijn! Veel succes met de opstart!

TOCH EEN DRINGENDE VRAAG NAAR ONDERSTEUNING?

We blijven duimen voor al diegenen die er ook nu weer niet bij zijn. In het najaar komen er nieuwe toekenningen. Het kabinet van Wouter Beke maakt hiervoor extra geld vrij in het kader van het relanceplan

In tussentijd kunnen jullie bij ons terecht met vragen. ♥

Behoor je niet tot de gelukkigen, maar heb je een dringende vraag? Dan kan je een spoedprocedure indienen via jouw contactpersoon. Let wel! Je kind moet dan minimum 6 jaar zijn.

 

 

 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord