Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Op stap met je bijzondere gezin: wandel- en fietstips

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Vrije Tijd met de tags , ,

De lente is in het land. Zin om een coronaproof uitstapje te maken met je bijzondere gezin? We zetten je op weg met dit overzicht van toegankelijke fiets- en wandelroutes én met een handige lijst met fietsverhuurders in Vlaanderen.

Toegankelijke fiets-en wandelroutes per provincie

Overal in Vlaanderen vind je speciaal uitgestippelde routes voor gezinnen die al eens een drempel over moeten om een uitstapje gepland te krijgen. Heb je na alle wandelingen in 2020 nood aan een beetje inspiratie om eens een nieuwe regio te ontdekken? Dan helpt dit lijstje je vast verder:

Nog meer toegankelijke wandelroutes? Hier vind je een zeer uitgebreid overzicht voor wie nood heeft aan bepaalde aanpassingen of extra voorzieningen

Aangepaste fiets huren

Wil je met het gezin genieten van een fietstocht maar heb je geen aangepaste fiets op maat van jouw kind? Speciaal voor jou hebben we een handig overzicht gemaakt van fietsverhuurbedrijven waar je een duofiets, een tandem, driewieler of andere aangepaste fiets kan ontlenen. html.cke_copyformatting_active

Bekijk het overzicht van verhuurdiensten voor aangepaste fietsen (.pdf)

Ook op de website van G-sport vind je nu een overzicht van heel wat verhuurmogelijkheden.

Bekijk het aanbod hier

Aangepaste fiets kopen

De hulpmiddelendatabank van het VAPH geeft een overzicht van aangepaste fietsen waarvoor een (gedeeltelijke) terugbetaling mogelijk is en voor welk type fiets jouw kind in aanmerking kan komen.

Er komen steeds nieuwe modellen en aanpassingsmogelijkheden op de markt. Daarom is het aan te raden om zeker eens een kijkje te nemen op de website van volgende producenten: Van Raam, Tri Bike,  Vermeiren en Hase Bikes.

Ook deze site van het revalidatiecentrum Pellenberg is heel interessant.

Nog meer tips? 

Ken je zelf nog aangepaste fiets-of wandelroutes? Of ken je nog plaatsen waar je een aangepaste fiets kan huren? Laat het ons dan zeker weten op info@deouders.be

 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord