Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Nood aan extra ondersteuning? Studenten Vives Hogeschool springen bij

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Algemeen met de tags , , , , , ,

In deze moeilijke tijden bieden we jullie extra ondersteuning aan voor jullie kind met een beperking. Willen jullie even wat gas terugnemen? Of een buitenactiviteit plannen met het gezin? Dan kunnen wij jullie dankzij de studenten van de VIVES-hogeschool in Brugge even ontlasten.

Jullie kiezen wat jullie gaan doen en wij zorgen voor een enthousiaste vrijwilliger die jullie bijzonder kind ondersteuning biedt waar nodig. Volledig gratis. Uiteraard met respect voor alle coronamaatregelen. Past dit plaatje voor jouw gezin?

Schrijf je dan snel in via dit document ten laatste tegen vrijdag 26 maart om 12u! Het project loopt van 3 april tot 15 mei.

Wat houdt het in?

Jullie mogen zelf kiezen voor welke ondersteuning jullie de assistent inzetten. Bij voorkeur in de buitenlucht. Dit kan gaan om een knutselactiviteit, een liedjesnamiddag, een wandeling of fietstochtje,... Samen met de assistent bepalen jullie waar jullie gezin ondersteuning kan gebruiken. Zo bieden we jullie de kans om maximaal van deze ondersteuning en elkaar te genieten. Zowel jullie als de assistent houden zich uiteraard volledig aan de coronamaatregelen.

Wij maken de match tussen jouw gezin en een student. De studenten moeten gedurende deze periode 25 uur stage lopen bij één van de gezinnen. Hoe deze 25 uren ingevuld worden, ligt volledig in jullie handen.

Waar?

De studenten kunnen na overleg met jullie afspreken waar de activiteit eventueel zal doorgaan. Dat kan bij jullie thuis of op verplaatsing indien de coronamaatregelen dit toelaten.  Door de corona-omstandigheden beperken we ons tot de regio’s Oost- en West-Vlaanderen. Zo hoeven de studenten geen al te grote afstanden af te leggen met het openbaar vervoer. Zij komen uit de regio Brugge.

Uiteraard mogen gezinnen uit de rest van Vlaanderen hiervoor ook inschrijven. Alleen vindt de activiteit plaats in Oost- of West-Vlaanderen. Plan je als Limburgs of Antwerps gezin dus een paar daagjes aan zee in de paasvakantie? Ook dan staan studenten voor jullie ter beschikking.

We hopen alvast op vele positieve reacties en enkele fantastische dagen voor jullie gezin.

Schrijf je hier in.

 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord