Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Nu ook PAB toekenningen voor langstwachtenden

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Algemeen met de tags , ,

Ook nu weer dienden verschillende gezinnen voor hun kind met een handicap een aanvraag (prior) dossier PAB (persoonlijk assistentiebudget) in.  Zij die een prior kregen toegekend, kunnen dankzij de ter beschikking stelling van dit persoonlijk assistentiebudget de zorg en ondersteuning voor hun kind zelf kunnen organiseren.

Helaas betekent een toekenning van een PAB budget niet voor iedereen dat je echt dit PAB bedrag krijgt.  Enkel de meest dringende dossiers volgens het Agentschap Opgroeien krijgen een priorstatuut toegekend en kunnen vrij snel met hun budget opstarten. De andere gezinnen, de overgrote meerderheid, komen op de wachtlijst te staan. Zij zijn pas aan de beurt als alle priors zijn uitgedeeld en er dan nog een restbudget overblijft.

Goed nieuws!

Nu blijkt dat een deel van dit restbudget is vrijgemaakt om de groep langstwachtenden een PAB toe te kennen. Alle gezinnen die een PAB hebben aangevraagd voor 01 oktober 2017 moeten nu een brief hebben gekregen. Hierin staat goed nieuws! Je mag starten met het PAB vanaf 1 juli 2023.

Het Agentschap Opgroeien stuurde vorige week eveneens brieven naar de wachtenden op de prior-wachtlijst waarin staat dat ze kunnen starten met een PAB.

Vanaf dat moment kan je ondersteuning op maat van jouw gezin opstarten. Je krijgt 4 maanden om een eerste overeenkomst af te sluiten en zo met je budget te starten.

Wist je trouwens dat je het eerste jaar gratis coaching krijgt door een bijstandsorganisatie? Zij helpen je met de opstart en geven je een jaar lang de nodige ondersteuning om vlot met je budget aan de slag te gaan. Wij zijn alvast fan van het opstartpakket van onze partnerorganisatie Onafhankelijk Leven.

Veel succes aan de gelukkigen en weet dat wij er samen blijven voor pleiten dat iedereen die recht heeft op een persoonlijk assistentiebudget dit ook daadwerkelijk binnen een redelijke termijn krijgt.

 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord