Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Onze 3 interactieve infosessies: bewindvoering/erfrecht, aanvraag PVF en integratie/inkomensvervangende tegemoetkoming

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Algemeen met de tags , , , , , , ,

Vanaf augustus organiseren we een drieledige workshoppenreeks voor ouders van jongeren die binnenkort 18 worden of net 18 geworden zijn. In de sessies belichten we volgende thema’s: de aanvraag van PVF, het al dan niet opstarten van bewindvoering, successieplanning en erfrecht voor je bijzonder kind en de aanvraag voor de inkomensvervangende en/of integratietegemoetkoming.

Het eerste infomoment rond het thema bewindvoering stond gepland op maandag 19 augustus. We kregen hiervoor meer dan 50 inschrijvingen binnen. De sessie was dan ook volzet. De sessie zou worden gegeven door notaris Dirk Smet. Helaas is notaris Smet omwille van revalidatie na ziekte op dat moment afwezig. Notaris Smet is heel graag bereid om de workshop na zijn revalidatie in het najaar te geven. Maar omdat we lezen dat jullie heel veel vragen hebben en we jullie ondertussen al op weg willen helpen, zullen we op maandagavond 19 augustus een ‘livechat’ houden van 19.30u. tot 21u. Tijdens deze livechat zullen we proberen zoveel mogelijk van jullie vragen te beantwoorden. Was je al ingeschreven? Volg dan zeker de livechat mee! We beantwoorden er jouw vragen. Was je nog niet ingeschreven? Ook dan kan je de livechat versie nog meevolgen en vragen stellen.

In onze volgende workshops (begin oktober en half november) bekijken we dan hoe je stap voor stap een PVF vraag indient en hoe je een inkomensvervangende en/of integratietegemoetkoming aanvraagt. Deze workshops organiseren we in samenwerking met Onafhankelijk Leven vzw die graag hun expertise ter beschikking stellen.

Hoe volg je de livechat op maandagavond 19 augustus? Heel eenvoudig. Je surft op je computer, smartphone of tablet naar de Facebookpagina ‘Mijn kind, bijzonder kind.’ Om 19u zie je daar live een filmpje. Je kan op dat moment ook met ons chatten, we beantwoorden graag jullie vragen.

Binnenkort kan je inschrijven voor de andere infosessies. Houd onze volgende nieuwsbrief goed in de gaten.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord