Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Ssst, Train World wordt prikkelarm op 4 oktober. 

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Algemeen.

Kris en zijn team gaan dagelijks enthousiast aan de slag met inclusieve ideeën voor het treinmuseum Train World in Schaarbeek. Ze namen deel aan het inclusietraject van Krokuskriebels ’23 en daar ontmoetten we elkaar.  We houden contact en af en toe beantwoordt De Ouders vzw een vraag of helpen we bij inclusieve denkpistes voor het museum.  

Trainworld gaat prikkelarm

Zo ook nu. Train World wil op regelmatige basis prikkelarme bezoekmomenten organiseren. Op 4 oktober voor het eerst: ‘Om een comfortabel bezoek voor iedereen te garanderen, past het museum zijn scenografie aan. De belichting wordt aangepast en de geluiden worden uitgezet. In het museum richten we rustige hoekjes in,’ zegt het team van Train World. Kris en zijn collega’s werkten ook een aangepast plan uit voor bezoekers die graag weten waar ze aan toe zijn.  

Wat mag je die dag verwachten?  

  • Een prikkelarm bezoek zonder gids 
  • Een prikkelarm bezoek en de Multisenso Rail activiteit 
  • Of een aangepaste gidsbeurt   

Enkele gezinnen testten al mee uit hoe Train World prikkelarm werd. En Kris stelde ons eerder de Multisenso Rail al voor met gids Christo. De activiteit was een schot in de roos voor de kinderen die erbij waren. Het aanbod van Train World is divers. Ook voor bijzondere gezinnen! 

Ben jij benieuwd? Zet 4 oktober alvast in je agenda en stap op de trein naar Schaarbeek.  

Veel plezier!  

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord