Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Tip van een ouder > Nooit meer worstelen met lange broeken en spalken

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Hulpmiddelen met de tags ,

Nu de herfst zijn intrede doet en we de lange broeken weer uit de kast halen, herbeginnen ook de dagelijkse worstelingen met de spalken. Of toch niet?

In dit artikel geven we jullie praktische tips om lange broeken toch in 1-2-3 aan te trekken.

Koop je graag de kledij van je kind net zoals voor andere kinderen in een gewone winkel? Onderneem je telkens een hele zoektocht om een geschikt model te vinden? En stel je uiteindelijk vast dat het toch niet is wat je gehoopt had? Probeer dit dan misschien eens uit:

De meeste broeken hebben zijnaden. Als je de zijnaad aan één kant openmaakt, dan kan je hier een lange verborgen rits in naaien (bv. 40cm) . Met de open zijritsen kan je de broek makkelijk aantrekken. Nadien gewoon dichtritsen en klaar is je hippe broek! De ritsen zijn in alle maten en kleuren in zowat elke stoffen- en naaiwinkel verkrijgbaar.

Tip: Ben je zelf niet zo creatief? Geen nood, voor een naaister is dit een eenvoudige klus ;-)

Koop je liever meteen een aangepaste broek? Dat kan! Er bestaan sinds kort leuke merken die aangepaste kledij op de markt brengen.

Gozz4all

Wat dacht je van Gozz? Deze mama en haar team ontwerpen zowel voor kinderen als volwassenen een aantal leuke modellen die je op maat kan laten maken. Gozz verkoopt niet alleen broeken, ondertussen bestaat er al een uitgebreide collectie :-)

So Yes

Heeft je kind al een dames- of herenmaat nodig? Neem dan eens een kijkje op de site van So Yes. Ook zij verkopen aangepaste kledij, weliswaar enkel voor volwassenen. Hier vallen ons vooral de praktische rolstoelbroeken en rokjes op.

 

Chairmelotte

Ook bij deze Nederlandse ontwerpers van Chairmelotte vind je heel wat aangepaste kledij.

 

Marks en Spencer

Het Britse Marks en Spencer bracht een nieuwe kledinglijn uit, ook voor kinderen met een beperking. Meer info vind je hier. Voorlopig in België enkel online verkrijgbaar.

 

 

 

 

 

 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord