Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Tip van een ouder > potlooddoppen en kauwsieraden

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Hulpmiddelen met de tags , ,

Nu het schooljaar op volle toeren draait, ervaart je kind misschien ook al extra druk. Vooral voor kinderen met autisme, AD(H)D of prikkelverwerkingsproblemen kan het klasgebeuren veel stress veroorzaken. Van één van onze ouders kregen we daarom deze interessante tip.

Wist je dat kauwsieraden kinderen helpen om zich beter te concentreren en zich af te sluiten voor prikkels van buitenaf?

Kauwsieraden zijn vrolijke en stoere sieraden voor lichte, gemiddelde en sterke kauwbehoeften. De sieraden zijn wasbaar en uiteraard niet giftig. Wel is er een leeftijdsadvies vanaf 3 jaar. Dus ook voor jongeren met een lagere ontwikkelingsleeftijd is dit een aandachtspunt. Het lange koord veroorzaakt kans op verstikkingsgevaar.

Levensduur
De levensduur van de sieraden is afhankelijk van het kauwgedrag van je kind. Ze zullen uiteindelijk allemaal breken. Gemiddeld gaat een ketting 4-12 weken mee. Sterke bijters kunnen de ketting al in een paar dagen stuk kauwen, bij anderen gaat de ketting 8-9 maanden mee. Je houdt dus bij de aankoop het best rekening met de kauwbehoefte van je kind.

Potlooddoppen

Naast sieraden bestaan er ook potlooddoppen. Ook hiervan bestaan weer verschillende merken. De doppen zijn kauwbare opzetstukjes voor op een potlood of een pen. Sommige potlooddoppen hebben knobbels, andere zijn glad. Je kan ze o.a. terugvinden via de websites van Muisje Sensitief of via Senso-Care.

Wil je graag een kauwsieraad of dop kopen met korting? Stuur dan een mailtje naar info@deouders.be en wij bezorgen je een kortingsbon van 5% op alle materiaal dat je aankoopt bij de webshop Muisje Sensitief. Uiteraard mag je ook een kortingsbon aanvragen voor de aankoop van andere materialen via Muisje Sensitief.


 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord