Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Uur Cultuur? Denk mee na over toegankelijke musea

Geschreven door Anke Boey op in de categorie Vrije Tijd met de tags , ,

Je wil op uitstap, je boekt een ticket voor een museum met de kinderen en je trekt er op uit. Het klinkt heerlijk, maar is het zo gemakkelijk? Toerisme Vlaanderen is zich bewust van de drempels voor bijzondere gezinnen en daarom neemt het de musea in Vlaanderen onder de loep, samen met de Gezinsbond. 

 

Toerisme Vlaanderen en de Gezinsbond organiseren om de twee jaar ‘Krokuskriebels’ en stellen dan cultuurcentra open voor families. Bij iedere editie staat een specifieke doelgroep centraal en in 2023 zijn dat ‘bijzondere gezinnen’.  

 

In de aanloop naar de nieuwe editie denkt vzw De Ouders mee na en we richten een focusgroep op om dat samen met jullie te doen. Welke praktische zaken zijn er nodig? Welke info moeten cultuurhuizen verstrekken? Waar moeten musea rekening mee houden als ze graag families met een bijzonder kind over de vloer krijgen?  

 

Toerisme Vlaanderen organiseert een inspiratiedag en een coachingstraject voor musea zodat zij een gepast aanbod kunnen uitwerken voor ‘Krokuskriebels 2023’. Het eigenlijke doel is dat het aanbod een permanente plek krijgt en we bespreken vanuit onze focusgroep mee wat dat aanbod zal zijn. 

 

Heb jij een hart voor cultuur en heel veel zin om aan onze focusgroep deel te nemen? Dan zoeken we jou! Laat ons samen werk maken van meer toegankelijke cultuur. 

 

Ja, ik denk graag mee!

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord