Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Vaccinatie van jongeren met onderliggende aandoening vanaf 12 jaar

Geschreven door Sofie Jacobs op in de categorie Algemeen met de tags , , ,

Vorige week maakte het VAPH in een infonota bekend dat jongeren vanaf 16 jaar een vaccinatie tegen COVID-19 aangeboden zullen krijgen. Ondertussen werd die leeftijdsgrens verlaagd naar tieners vanaf 12 jaar. Dat maakte het IMC (Interministeriële Conferentie) Volksgezondheid gisteren bekend.

Het gaat dan vooral om jongeren die in multi-functionele centra verblijven. Maar ook jongeren met onderliggende aandoeningen die thuis wonen, hebben hier recht op. Deze jongeren krijgen het Pfizer-vaccin, dat werd goedgekeurd door het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) en mag toegediend worden aan jongeren onder de 18 jaar. Jongeren met specifieke onderliggende aandoeningen krijgen prioriteit voor vaccinatie.

Meer weten? Je kan de info-nota van het VAPH hier nalezen. Meer informatie vind je ook op de website laatjevaccineren.be. Of neem contact op met je (huis)arts.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord