Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Zorgeloos genieten in het hart van de Belgische Ardennen!

Geschreven door Sofie Jacobs op in de categorie Vrije Tijd met de tags ,

Met De Ouders vinden we het heel belangrijk dat ook onze bijzondere gezinnen deze zomervakantie kunnen genieten van een deugddoende vakantie. Daarom ontwikkelden we samen met vzw Kompaan het concept 'Zorgeloos genieten': zorgeloos op vakantie met het hele gezin en even echt kunnen ontspannen. Deze vakantieformule in het hart van de Belgische Ardennen biedt gezinnen een week zorgeloos genieten, zowel voor ouders als kinderen, waarbij ontzorgen centraal staat.

Gezinsvakantie Zorgeloos Genieten – Houffalize
Van dinsdag 27 juli tot zondag 01 augustus 2021 – 6 dagen/5 nachten.

Vzw Kompaan mikt voorlopig als proefproject op gezinnen met kinderen tussen 6 en 12 jaar waarvan minstens 1 kind met een licht tot matig mentale beperking. Na een positieve evaluatie wordt het project verder uitgerold naar andere leeftijdsgroepen en bestemmingen.

Zorgeloos op vakantie

2 vrijwilligers nemen 4 gezinnen met bijzondere kinderen gedurende een kleine week op sleeptouw in en rond Houffalize. Een ‘twee sporen-activiteitenprogramma’ biedt een mooie afwisseling tussen groepsactiviteiten, individuele activiteiten en quality time met het gezin. Terwijl de kinderen zich uitleven onder het toeziend oog van de vrijwilligers, genieten ouders van avontuurlijke en culinaire activiteiten in de streek.

Je verblijft met het gezin in een ruime familiekamer bij Vayamundo, een kindvriendelijk hotel gelegen in de prachtige Ourthevallei. ‘s Ochtends en ‘s avonds geniet je van een smakelijke maaltijd in buffetformule. Overdag zijn er heel wat activiteiten gepland, in groep of individueel. Zo staat er een familie-kanotocht en een bezoek aan Plopsa Coo op de planning. Voor de ouders plannen we een bezoek aan de brouwerij van Achouffe en liggen er verder nog heel wat leuke tips klaar voor de vrije momenten tijdens het verblijf.

Ook de kinderen zullen zich helemaal niet vervelen. Voor hen is er een uitgebreid programma samengesteld met agogische begeleiding waarbij ze zich uitleven tijdens een tocht langs het blotevoetenpad, een daguitstap naar Houtopia en workshops rond ritme en fantasie.

Het volledige programma van deze fijne doe-vakantie kan je hier terugvinden.

Droom je van een deugddoende gezinsvakantie in het hart van de Belgische Ardennen?  Schrijf je dan nu in voor het proefproject “Zorgeloos Genieten”, een innovatief project van vzw Kompaan in samenwerking met De Ouders.

Schrijf je hier in

Wat mag je verwachten?

Inbegrepen: verblijf in half pension, de vermelde activiteiten, 2 agogische begeleiders, het vervoer voor kinderen ter plaatse, vakantieboekje voor de kinderen.

Niet inbegrepen: De middagmalen, het vervoer naar en van Houffalize*, verzekering en persoonlijke uitgaven.

*de families komen op eigen kracht naar de plaats van bestemming. Ter plaatse is vervoer voorzien voor de kinderen en de vrijwilligers. De ouders verplaatsen zich met eigen vervoer naar de activiteiten. 

Prijzen: (maximum 8 volwassenen en 7 kinderen)

 560,- € per volwassene, 340,- € per kind. (4 slaapplaatsen per kamer).
Supplement indien de kamer bezet wordt door 1 volwassene: EUR 100,-

Voor meer informatie en reservatie kan u terecht op www.vzwkompaan.be  via mail info@vzwkompaan.be of telefonisch op het nummer 0489 37 47 99.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord