Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Vraag van een ouder > Hoe houd je je kind warm in de winter?

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Hulpmiddelen met de tags ,

De winter sluipt stilaan het land in. Voor onze minder mobiele kinderen is het niet altijd makkelijk om zich warm te houden. Heeft je kind last van koude handen en voeten? Met deze praktische tips hou je je kind lekker warm, ook als het buiten kouder wordt.

Praktische oplossingen om de handen en voeten warm te houden:

 • hand-en voetverwarmers voor eenmalig gebruik
  Je vindt ze in sportwinkels, maar ook online zijn ze te bestellen.
  Hoe gebruik je ze? Haal de verwarmer uit de verpakking, schudt er even mee en plaats hem in je handschoenen of schoenen. De verwarmers kosten ongeveer 1 euro per stuk. 
   
 • herbruikbare hand-en voetverwarmers
  Herbruikbare voetverwarmers zijn vooral handig om de schoenen op voorhand op te warmen. Deze zolenwarmers zijn ongeveer een half uur heerlijk warm. Je haalt ze uit de schoen wanneer je die aantrekt. De voetenwarmers zijn honderden keren te gebruiken. 
   
 • kersenpitkussen of kersenpit pantoffels
  In bed kan je dan weer makkelijk gebruik maken van een kersenpitkussen of kersenpit pantoffels om de voeten warm te houden. Het kussen warm je op in de microgolf en daarna geeft het urenlang heerlijk warmte af.

En wat als je kind het helemaal koud heeft?

We kregen vele tips binnen van handige mama’s en oma’s die aan de slag gingen om een eigen versie van de voetenzak of cape te maken.

Deze praktische tips geven we jullie graag mee:

 • Koop een kinderslaapzak (bv. in Decathlon) en maak daarin 5 openingen waar de punten van de gordel doorgaan. Lekker knus en warm.
 • Naai zelf teddy capes (eventueel dubbel gevoerd) waar je kind helemaal in toegedekt zit.

Zelf niet zo handig? Hier koop je een voetenzak of een cape:

 • Op de webshop van Delikaat.be vind je heel toffe en lekker warme wintercapes. Als ervaringsdeskundige en lid van De Ouders vzw weet Kaat als geen ander hoe ze aangepaste hulpmiddelen moet maken voor onze bijzondere kinderen.
 • Friends of Rosa verkoopt aangepaste capes. De cape kan bovendien worden gevoerd met een vaste of een uitneembare fleece voering. De uitneembare voering is eenvoudig los te maken met drukknopen. Deze kan afzonderlijk gedragen worden. 
 • Pien en Polle verkoopt warme voetenzakken en capes. Je vindt er ook wanten die sluiten met klittenband. Heel de want kan dus open waardoor je er makkelijk de handen kan inleggen is. In de want zit lekker warme fleecevoering.
 • Het merk Nomad heeft thermo voetenzakken.

Wil je nog meer tips delen? Surf dan naar onze gesloten Facebookgroep de Ouders ‘mijn kind, bijzonder kind’ en word lid. 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord