Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Vrijwilliger in de kijker: Kelly

Geschreven door Gudrun Blieck op in de categorie Algemeen met de tags , , , ,

Kelly is vaste vrijwilliger bij De Ouders. Ze is een dame met pit. En altijd in de weer om iets voor vzw De Ouders te doen. Vorig jaar bakten haar zonen samen met enkele nichtjes koekjes en cupcakes voor De Warmste Week. Kelly gaf de actie een extra duwtje in de rug met zelfgemaakte granola.

Ook dit jaar zit ze Voor De Warmste Week niet stil. Ze organiseerde een wijnproeverij en -verkoop voor vrienden, familie en kennissen. En zette spaarpotjes bij lokale winkels om centjes in te zamelen voor onze vzw. Een straffe madam!

 

Kort kennismaken met Kelly

Ik ben Kelly, de trotse mama van Miel en Fons. Fons werd geboren met CP (cerebrale parese). Volgens de dokters zou hij nooit zelfstandig kunnen eten, stappen, praten, zitten, spelen … door een symmetrische verweking in zijn basale kernen.

Momenteel kan Fons moeilijk stappen en heeft hij altijd hulp en begeleiding nodig bij verplaatsingen. Daar komen dus wat hulpmiddelen en tijd bij kijken. We hebben al een lange weg afgelegd. En dankzij bobath kine en osteopathie komen we dichter bij ons doel: Fons zelfstandig laten stappen.

Fons gaat naar het gewone onderwijs. Hij krijgt ergotherapie die betaald wordt via RTH-beurten van het VAPH en hij krijgt ook GON-begeleiding. Het vergt wat organisatie en communicatie tussen alle partijen (school, GON, ergo, kine, doktersbezoeken …) maar het lukt en Fons bloeit open.

Bedankt voor je enthousiasme en je hartverwarmende inzet, Kelly!

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord