Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Waar heb ik recht op? > Nieuw! My BEnefits App

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie financieel.

Sinds 1  januari 2019 lanceerde de overheid een nieuwe App: MyBEnefitsapp. Waarom?

Wie een beperking heeft, kan vaak rekenen op kortingen als je naar een pretpark of museum gaat.

Alleen moet je hier vaak als ouder een attest voorleggen. Soms vraagt men je zelfs de mindervalidenkaart die je in je auto op de parking liggen hebt om te bewijzen dat je er geparkeerd mag staan?! Voortaan is dit verleden tijd. Vanaf nu kan je al je attesten eenvoudig voorleggen met de mobiele app. Zo wil de overheid ervoor zorgen dat wie er recht op heeft, de korting ook echt krijgt.

Het lijkt ons een heel praktische app wanneer die eenmaal geïnstalleerd is, maar het moet gezegd, de installatie vergt toch wel wat tijd…

Hoe werkt de App?

Nadat je de app op je gsm hebt geïnstalleerd, kan je je als burger op 3 manieren aanmelden. Via je itsmeaccount, via een beveiligingscode met gebruikersnaam en wachtwoord of via je token.

Wanneer je eenmaal bent aangemeld, dan kan je in principe de sociale statuten zien waar je kind recht op heeft. Dit statuut toon je dan om korting te krijgen.

Waar vind je je statuut op de app?

Bovenaan het scherm zie je de gegevens van je bijzonder kind.

De gegevens zijn afkomstig van het rijksregister:

  • voornaam
  • naam
  • geboortedatum en leeftijd
  • gemeente van verblijf
  • rijksregisternummer

Daaronder vind je, in de vorm van een lijst, de sociale statuten. De benaming van elk statuut wordt afzonderlijk weergegeven samen met een QR-code. Als je kind verschillende statuten heeft, dan worden ze onder elkaar weergegeven. De laatste lijn luidt “Al uw geharmoniseerde sociale statuten” en laat toe om ze allemaal in één keer te ontvangen samen met een QR-code.

Je kan dan zelf beslissen welk sociaal statuut je wenst mee te delen. Je toont vervolgens de QR-code aan het loket van het pretpark, het theater,… en krijgt zo je korting.

Veel succes ermee!

Psssst… Aangezien de app gloednieuw is, zullen tips zeker welkom zijn. Je kan die ofwel in onze Facebookgroep De Ouders “mijn kind, bijzonder kind” plaatsen ofwel mailen naar info@deouders.be.

 

 

 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord