Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Waar heb ik recht op? > Vakantiepremie van je gemeente

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie financieel met de tags , , ,

Wist je dat veel Vlaamse gemeentes een vakantiepremie aanbieden voor gezinnen van een kind met een beperking? Met die premie willen ze je wat helpen in de extra kosten voor vakantieopvang en/of de reiskosten voor kinderen met een beperking. De premie en de toekenningsvoorwaarden verschillen van gemeente tot gemeente.

Jouw gemeente

Vakantietoelages zitten niet onder federale of Vlaamse materie. De gemeentes beslissen er zelf over, net als over de sociaal-pedagogische toelage en extra mantelzorgpremie. Het is dan ook belangrijk dat je zelf bij je gemeente nagaat welke premies en welke toekenningsvoorwaarden er zijn. Je kan hiervoor een kijkje nemen op de website rechtenverkenner.be. De site is wel nog niet volledig. Staat jouw gemeente er niet tussen? Vraag dan zeker na bij de sociale dienst in jouw gemeente of je recht hebt op de vakantiepremie.

Hou je ons op de hoogte?

We zijn heel benieuwd naar de verschillen tussen de gemeentes. Je kan ons helpen met de soorten premies en bedragen op te lijsten door ons die van jouw gemeente door te geven. Stuur een mailtje naar info@deouders.be.

Fijne zomervakantie!

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord