Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Waar heb ik recht op? > Vakantiepremie van je gemeente

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie financieel met de tags , , , , , , , , ,

Ook in deze coronatijden willen we er als gezin van een kind met een beperking graag even op uit. Voor velen van ons het liefst in eigen land. Veilig in onze eigen bubbel. 

Wist je dat veel Vlaamse gemeentes een vakantiepremie aanbieden voor gezinnen van een kind met een beperking? Met die premie willen ze je wat helpen in de extra kosten voor vakantieopvang en/of de reiskosten voor kinderen met een beperking. De premie en de toekenningsvoorwaarden verschillen van gemeente tot gemeente.

Sommige gemeenten geven geen premie, maar werken samen met een Rap op stap kantoor om jouw gezin leuke gratis uitstappen aan te bieden. 

Waarop heb jij recht in jouw gemeente?

Vakantietoelages zitten niet onder federale of Vlaamse materie. De gemeentes beslissen er zelf over, net als over de sociaal-pedagogische toelage en extra mantelzorgpremie.

Het is dan ook belangrijk dat je zelf bij je gemeente nagaat welke premies en welke toekenningsvoorwaarden er zijn.

  • Op rechtenverkenner.be staat deze info voor heel wat gemeentes, maar de website is nog niet volledig.
  • Staat jouw gemeente er niet tussen? Vraag dan aan de sociale dienst in jouw gemeente of je recht hebt op een vakantiepremie of gratis uitstappen.

Hou je ons op de hoogte?

We zijn heel benieuwd naar de verschillen tussen de gemeentes. Je kan ons helpen met de soorten premies en bedragen op te lijsten door ons die van jouw gemeente door te geven. Stuur een mailtje naar info@deouders.be.

Fijne zomervakantie!

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord